[B4/B3] Rozbieranie przedniego fotela + maty grzewcze
https://audi80.pl/80-b4-all-podgrzew ... ane+foteleysiul pisze:a być może ale było by super jak by ktoś coś takiego podrzucił lub choć powiedział gdzie się podpiąć :mrgreen:
Koledzy wiem że męczę ten temat już długo ale wciąż nie mogę się uporać z tymi siedzeniami.(ale jestem już bliżej :mrgreen: ) Teraz okazuje się że samo podłączenie to już nie problem ale elektryk stwierdził że potrzebny jest jakiś czujnik temp do mat tak jak na schemacie mowa o czyjniku który wychodzi z wtyku nr3 ale z kolei rozmawiałem z gościem który mi sprzedał włączniki i mówił że czujnika żadnego nie trzeba że on jak rozbiera samochody to żadnych czujników nie widział a z kolei człowiek od którego kupiłem maty twierdzi że w matach już są czujniki ale z mat wychodzą tylko dwa kabelki i elektryk twierdzi że to nie możliwe żeby przy dwóch kablach z mat były jeszcze czujniki w nich. . . I co Wy na to wszystko jak to jest :?:
P.S.
jeżdżę już od początku października z tymi matami od elektryka do elektryka i nic, kupiłem już przełączniki z przekaźnikami i dalej nic
P.S.
jeżdżę już od początku października z tymi matami od elektryka do elektryka i nic, kupiłem już przełączniki z przekaźnikami i dalej nic
W ori matach sensory są tylko w macie siedziska, maty oparcia nie posiadają sensorów temperatury, dlatego z mat oparcia wychodzą tylko dwa przewody zasilające matę a z siedziska powinny wychodzić cztery, dwa zasilające matę i dwa z sensora.ysiul pisze: twierdzi że w matach już są czujniki ale z mat wychodzą tylko dwa kabelki i elektryk twierdzi że to nie możliwe żeby przy dwóch kablach z mat były jeszcze czujniki w nich. . . I co Wy na to wszystko jak to jest
Maty połączone są ze sobą szeregowo, sensor pełni rolę termostatu i współpracuje z przełącznikiem regulacji intensywności grzania.
-
- Forum Audi 80
Witam przeglądająć allegro natrafiłem na http://www.allegro.pl/item878148331_mat ... ewana.html taką oto mate może by można było ją włożyć pod poszycie siedzenia (u mnie welur ) i podłączyć na stałe żeby wł się po naciśnięciu przycisku na desce co o tym myślicie ?
witam odgrzeje temat nowe maty które kupiłem mają 2 kable po podłączeniu grzeją i nie da się spalić ale przełącznik tzw. z przekaznikiem bes sensora nie bedzie działał łacząc pin 3 do masy palcem działa normalnie kombinowałem nad diodą impulsową i dopiero 2 razem spiente odwrócone kierunkami zaczynają działać czyli działa wyłączanie przy danej temp. ale tylko na 6 zakresie może ktoś ma pomysł czym by jeszcze ten sensor zastąpić
-
- Forum Audi 80