Witam Od jakiegos czasu zauwazylem pewien problem, mianowicie: jadac autem przy obrotach mniec wiecej 2200 w gore, dochodzi jak by buczenie, ktore bardzo przeszkadza pasazerom tylnej kanapy. Buczenie to pojawia sie, gdy sciagam noge z gazu ( przy wrzuconym biegu), natomiast znika gdy wciskam sprzeglo ( rowniez przy wrzuconym biegu), lub jak wrzucam luz. dodam, ze buczenie ma taki odglos jak by szlo od dolu podwozia, gdzies tak mniej wiecej w kanale, w ktorym znajduje sie tlumik srodkowy ( z tego co wiem to tlumik jest ok- bez dziur).
czy ktos moze spotkal saie z podobnym problemem? moze cos doradzic?
Pamiętaj o prawidłowym nazywaniu tematów.
[80B3 1.8]Buczenie przy pewnych obrotach silnika.
[80B3 1.8]Buczenie przy pewnych obrotach silnika.
Ostatnio zmieniony 18 maja 2009, 20:42 przez wikitajec, łącznie zmieniany 1 raz.
A nie masz takiego wrażenia jakby był taki delikatny sportowy wydech?? Z przodu ten dźwięk jest słabszy a z tyłu słychać go mocniej? Jeżeli tak jest to poruszaj dokładnie obudowami, które są nad wydechem w tunelu(najlepiej z kanału) u mnie były luźne i nie mogłem dojść co to jest i dopiero na przeglądzie zobaczyłem,że są luźne. Objawy były podobne od 1800 obr. do 2500 w przybliżeniu i na tylnej kanapie dość silny hałas.
Rzeczywiscie bede musial zejsc pod auto i tam dokladnie obadac sytuacje. Tak wlasnie pomyslalem o obluzowanym tlumiku ( moze sparciale gumy trzymajace tlumik), bo czasami jak odpalam auto, w szczegolnosci jak stoi pod gorke, to slysze przy starcie silnika tak jakby tlumik lekko sie obijal o tunel mniej wiecej przez sekunde.
A co do odglosu to mozna powiedziec, ze jaksie siedzi na tylnej kanapie to jest wrazenie jak by byl lekko sportowy, lub byla zamontowana jakas koncowka tuningowa, czyli tez sprawdze te obudowy.
Dzieki Panowie za rade, dam znac co i jak po obejrzeniu podwozia
A co do odglosu to mozna powiedziec, ze jaksie siedzi na tylnej kanapie to jest wrazenie jak by byl lekko sportowy, lub byla zamontowana jakas koncowka tuningowa, czyli tez sprawdze te obudowy.
Dzieki Panowie za rade, dam znac co i jak po obejrzeniu podwozia
- Lukaszbroz
- Forum Audi 80