[B4 ABT] Brak filtra kabinowego. Niekompletna obudowa ?
[B4 ABT] Brak filtra kabinowego. Niekompletna obudowa ?
Czytałem przyklejony temat jednak z powodu niewielkiej ilości zdjęć nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Posiadam Audi 80 B4 ABT z 1992 roku. Nie posiadam filtra kabinowego, ale poza tym wydaje mi się, że oprócz braku filtra z samą obudową jest coś nie tak...
Co zrobić ? Da rade założyć do tej obudowy filtr ? Czy lepiej to jakoś przerobić, żeby było tak jak w B4 od 1994 roku ? Jak to najlepiej zrobić ?
Oto zdjęcia:
Foto1 - Ramka i obudowa
Foto2 - Ramka i obudowa
Foto3 - Obudowa bez ramki
Foto4 - Ramka
Co zrobić ? Da rade założyć do tej obudowy filtr ? Czy lepiej to jakoś przerobić, żeby było tak jak w B4 od 1994 roku ? Jak to najlepiej zrobić ?
Oto zdjęcia:
Foto1 - Ramka i obudowa
Foto2 - Ramka i obudowa
Foto3 - Obudowa bez ramki
Foto4 - Ramka
Re: [B4 ABT] Brak filtra kabinowego. Niekompletna obudowa ?
Proponuje zrobić tak jak kolega goldi j51 napisał a jeżeli chodzi o twoja obudowę wszystko z nią w porządku u mnie wygląda ona identycznieTadekB4 pisze:Nie posiadam filtra kabinowego, ale poza tym wydaje mi się, że oprócz braku filtra z samą obudową jest coś nie tak...

TadekB4, miałem tak samo jak Ty ale założyłem obudowę od filtra kabinowego za którą dałem jakieś 50zł(z tego co pamiętam) i sam filtr 42zł kosztuje więc jakieś 100zł musisz mieć żebyś mógł sobie założyć tak jak ma być w oryginale ale faktycznie jakiś czas miałem tak jak pisał goldi j51, i faktycznie taki filtr też wyłapywał liście i jakieś tam drobinki kurzu, bo po kilku miesiącach był cały czarny. Na pewno taki filtr domowej konstrukcji nie będzie skuteczny jak ten ori ale lepsze to niż nic. A jeśli jeszcze chodzi o ramkę do filtra kabinowego to możesz ją kupić na jakimś szrocie albo skontaktuj się z kolegą duo z forum on powinien mieć coś takiego
Kupiłem sobie filtr kabinowy dedykowany do mojej 80 i zdziwiłem się jego wielkością, spodziewałem się czegoś mniejszego... Teraz szukając na forum co jest grane dochodzę do wniosku, że też mam nie kompletną obudowę filtra kabinowego, tak?
![Obrazek]()
Wpadłem na pomysł odzyskania 62zł (za filtr kabinowy, którego nie za montuję i mam nadzieję, że sprzedawca przyjmie zwrot) a wstawienia mikrofiltra przeznaczonego do odkurzaczy (chyba ktoś już o tym pisał). Mam zamiar położyć go (filtr) na tej istniejącej siatce co jest na częściach obudowy filtra a na filtr położyć papier ścierny...
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Dobry to pomysł czy znacznie zmniejszy to moc nawiewów i nie robić tego!?
Wpadłem na pomysł odzyskania 62zł (za filtr kabinowy, którego nie za montuję i mam nadzieję, że sprzedawca przyjmie zwrot) a wstawienia mikrofiltra przeznaczonego do odkurzaczy (chyba ktoś już o tym pisał). Mam zamiar położyć go (filtr) na tej istniejącej siatce co jest na częściach obudowy filtra a na filtr położyć papier ścierny...
Dobry to pomysł czy znacznie zmniejszy to moc nawiewów i nie robić tego!?