[All] Jakie sa niespodzianki w autach z USA
[All] Jakie sa niespodzianki w autach z USA
Mam pytanie jakie czychaja niespodzianki od strony elekryki i elektroniki w autach z USA konkretnie chodzi o A4 B6, napewno radio nie bedzie działac ( trzeba przeprogramowac na nasze czestotliwosci) a co jezeli chodzi o navi itp.
nie wiem jak się ma to do A4 ale są problemy z hakiem do holowania "z przodu".
Ja po założeniu zderzaka US do europejskiej B3 nie mam do niego juz jak się dostać chyba że zderzak ściągać :roll:
tak samo sie ma sytuacja przy znajomego oryginalnym hamerykańskim Fordzie Focusie :shock: myślałem że sobie jaja robi że nie ma jak go holować, myslałem że nie zauważył zaślepki w zderzaku do wkrecenia uchwytu do holu jak to z reguły bywa....
ale po gruntownym osobistym przyjrzeniu sie , znalezłem "ucho" od dołu podłużnicy lewej,
no dobra nie dość że jest głeboko to otworu choćby na wprost brak :roll:
amerykańskie lawety unoszą oś auta i to jest chyba u nich normalne, inne auto nie moze ciągnąć :-| to taki szczegół ode mnie obyś nie miał z tym doczyniania <ok>
Ja po założeniu zderzaka US do europejskiej B3 nie mam do niego juz jak się dostać chyba że zderzak ściągać :roll:
tak samo sie ma sytuacja przy znajomego oryginalnym hamerykańskim Fordzie Focusie :shock: myślałem że sobie jaja robi że nie ma jak go holować, myslałem że nie zauważył zaślepki w zderzaku do wkrecenia uchwytu do holu jak to z reguły bywa....
ale po gruntownym osobistym przyjrzeniu sie , znalezłem "ucho" od dołu podłużnicy lewej,
no dobra nie dość że jest głeboko to otworu choćby na wprost brak :roll:
amerykańskie lawety unoszą oś auta i to jest chyba u nich normalne, inne auto nie moze ciągnąć :-| to taki szczegół ode mnie obyś nie miał z tym doczyniania <ok>
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
napewno czerwone kierunki z tylu i obrysy, z tym ze w naszych przepisach przyjmuje sie ze jezeli auto jest fabrycznie wyposazone w obrysy to nie trzeba ich zdejmowac, jedyna modyfikacja to zmiana oswietlenia migacza z czerwonego na pomarancz, kolega nawet nie robil przerywacza pod EU i przechodzi normlanie przeglady tylko ze wzgeldu na to iz ma orginalna VINową wersje US
- Norbas
- Forum Audi 80
- Imię: Norbert
- Silnik: 2.0 ABT
http://www.goldenline.pl/forum/1510718/audi-z-usa/s/2 może cos tam znajdziesz, druga strona bardziej opisana tak mi sie wydaje.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
Aż pewnego pięknego dnia ktoś mu przyfasoli w kuferek bo to czerone miga wiec pewnie chamuje i ma jedną żarówke spaloną.Kolczat pisze:Jedyna modyfikacja to zmiana oswietlenia migacza z czerwonego na pomarancz, kolega nawet nie robil przerywacza pod EU i przechodzi normlanie przeglady tylko ze wzgeldu na to iz ma orginalna VINową wersje US
I kto zawini? oczywiście niewinny bo nie ma odpowiednich lamp.A to że na przeglądzie go puścił wcale nie oznacza że policja go też przepuści.
Co do lamp to każde do wymiany! Bo normy US to (SAE) a w UE obowiązują (E)
I u mnie jakoś na przegladzie jedno auto nie przeszło bo miał normy tylko US.
A wedłóg prawa ty odpowiesz a nie diagnosta.
Brat diagnosta w ASO opowiadal, ze klient sprowadzil Passata z USA i robil pierwszy przeglad u niego, trzeba bylo zmienic oczywiscie kierunki oraz wywalic obrysówki. NIe mozna ich wylaczyc poniewaz jezeli w aucie jest zamontowane jakies dodatkowe wyposazenie (oswietlenie) to musi byc ono sprawne. Trzeba bylo wymieniac listwy na zwykle bez obrysówek. Obrysówki sa dopuszczone przez polskie prawo ale:Kolczat pisze:w naszych przepisach przyjmuje sie ze jezeli auto jest fabrycznie wyposazone w obrysy to nie trzeba ich zdejmowac
:dopuszcza się; jego funkcję powinien spełniać sygnał przewidziany dla świateł pozycyjnych"
Czyli musialy by byc biale z przodu i czerwone z tylu.
http://www.abc.com.pl/serwis/du/2003/0262.htm
Nawet jak sobie zamontujesz na kokpicie wlacznik od reflektorów przeciwmgielnych to jest to powód aby auto nie przeszlo badania technicznego poniewaz posiada dodatkowe wyposazenie ale niesprawne..
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Nadwozie: Avant
- Kontakt:
w mojej rodzinie są dwa samochody z USA.jeden to Chrysler 300M a drugi Ford S-max.mogę się wypowiedzieć tylko tyle że do Chryslera kuzyn wsadzał swoje radio + wzmacniacz itd i wiem że nic nie przerabiał jeśli chodzi o elektrykę.a co do Forda to tam jest nawigacja i wystarczyło wgrać nowe mapy i wszytko śmiga.niestety jedynym problemem jest to że nie ma komunikatów w języku polskim ale można się do tego przyzwyczaić...może da się to jakoś zmienić ale nie mam pojęcia jak to zrobić...tyle z mojej strony więcej nie wiem <ok>
W starszych autach problemu może nie być wielkiego ale w nowszych bywa różnie. Zwłaszcza w modelach oferowanych i w europie i usa. Taki Mercedes ma nawet inne wtyczki w układzie elektrycznym, a często bywa i tak że mają inne zawieszenia, a nawet mocowania blach w innych miejscach, np: zawiasy drzwi. I szukaj później odpowiednich częsći lub przerabiaj. Tak czy siak poza niższą ceną same problemy.