[80 B3] Niedziałające wycieraczki czasowe
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Oj nie jestem pewnien czy przekaźnik o tym numerze odpowiada za pracę wycieraczek. Miałem B3 i B4 i zawsze numer przekaźnika od wycieraczek kończył się cyferką 9. W koncernie VW/Audi były to numery 229, 19, 119, czy 339. Mam przed sobą szary przekaźnik o numerze 213 , oznaczenie VW/Audi 443951253J i na 100% nie jest to przekaźnik od wycieraczek.hascher85 pisze:a ja mam problem że mi nie działaja ani czasowe wycieraczki ani machniecie w dół tylko 2 i 3 bieg i to mi jeszcze nie wracaja wycieraczki tylko sie zatrzymuja tam gdzie chca a przekaźnik mam dobry u mnie szary 213 prosze o pomoc
Chyba że w Twoim aucie jest inaczej.
własnie patrzyłem u teścia w b3 i juz wiem o cochodzi ja nie mamam tego przekaźnika od czasówek a ten co myslalem ze to ten to odpowiada jedynie za prace wycieraczek i jest szary taki mały jak go wyciagalem to przestawaly działac wycieraczki a mam jeszcze jedno pytanie bo nie grzeja mi świece są sprawne ale wogule mi sie kontrolka nie zapala i widziałem ze w b3 obok bezpieczników jest taka mała skrzyneczka i tesciiu mówi ze ona odpowiada za grzanie czy w w mojej audi jest inaczej czy poprostu tak ma byc
-
- Forum Audi 80
Drodzy klubowicze zamieszczam tutaj ten post bo jestem nowym użytkownikiem tego forum i proszę o wyrozumiałość jeżeli nie powinien ten post tu się znajdować ale potrzebuje waszej pomocy??
Mianowicie mam problem z wycieraczkami, opisze wam dokładnie problem jaki mam:
1 -wycieraczki nie chodzą na pierwszym biegu czyli co jaki czas
2 -wycieraczki nie chodzą gdy włączam spryskiwacze płyn leci wycieraczki nie machają
3 -wycieraczki nie chodzą na dolnym biegu czyli po naciśnięciu wajchy w duł po winne wycieraczki raz się obrócić i powrócić do swojego miejsca a gdy naciskam wycieraczki tyle chodzą ile będę trzymał w dół
4 -wycieraczki chodzą na 2 biegu i na 3 czyli wolno i szybko
wymieniłem bezpiecznik z oznaczeniem 213 nic nie pomogło
5 -wymieniłem silniczek od wycieraczek nic nie pomogło
6 -moje autko to Audi 80 B3 TD z 1990 roku proszę klubowicze o waszą pomoc jeśli ktoś może mi szybko pomóc proszę o kontakt też telefoniczny 517035394 lub na emaila adam0219@op.pl bądź na forum z góry dziękuję za wasze wsparcie.[/code]
[ Dodano: 2014-03-30, 21:06 ]
odpowie ktoś na moje pytanie?
Mianowicie mam problem z wycieraczkami, opisze wam dokładnie problem jaki mam:
1 -wycieraczki nie chodzą na pierwszym biegu czyli co jaki czas
2 -wycieraczki nie chodzą gdy włączam spryskiwacze płyn leci wycieraczki nie machają
3 -wycieraczki nie chodzą na dolnym biegu czyli po naciśnięciu wajchy w duł po winne wycieraczki raz się obrócić i powrócić do swojego miejsca a gdy naciskam wycieraczki tyle chodzą ile będę trzymał w dół
4 -wycieraczki chodzą na 2 biegu i na 3 czyli wolno i szybko
wymieniłem bezpiecznik z oznaczeniem 213 nic nie pomogło
5 -wymieniłem silniczek od wycieraczek nic nie pomogło
6 -moje autko to Audi 80 B3 TD z 1990 roku proszę klubowicze o waszą pomoc jeśli ktoś może mi szybko pomóc proszę o kontakt też telefoniczny 517035394 lub na emaila adam0219@op.pl bądź na forum z góry dziękuję za wasze wsparcie.[/code]
[ Dodano: 2014-03-30, 21:06 ]
odpowie ktoś na moje pytanie?