[ 80 b4 2.0 ABT] Problem na benzynie na zimnym silniku
[ 80 b4 2.0 ABT] Problem na benzynie na zimnym silniku
Witam, mam mały problem z audiolką , na zimnym silniku podczas jazdy delikatnie ale jednak wyczuwalnie przerywał , było tak juz jakies 3 miesiące, po rozgrzaniu jest OK. 3 dni temu założyłem instalację gazową i nawet jestem pozytywnie zasokoczony bo równiej pracuje na gazie niż na benzynie ale niestety pojawił się problem z jazdą na benzynie. na zimnym silniku autko potrafi zaraz po odpaleniu zgasnąc i ma małe obroty, na ciepłym silniku już odpala dobrze, zbliża się zima i nie chcialbym odpalac na gazie . Gosc od gazu mówi ,ze to z gazem nie ma nic wspólnego i mówł,że w poniedziałek mam na komputer podjechac. On sam twierdzi,że to może byc wina czujnika temperatury, może tak byc???????????? . Dodam ,że nawet na zimnym po przełączeniu na gaz jest idealnie. Co o tym myślicie? Kopułka, palec i kable WN, filtr paliwa wymienione jakies 15 tys km temu. kopułka i palec BERU ,świece NGK V-line , kable sentech . z góry dzieki za podpowiedzi
czyli czujnik może dawac takie objawy z rana na zimnym silniku? kable wiem lipa ale wtedy nie miałem zbyt wiele kasy a inne były droższe 2 razy . Strzałów na gazie nie mam , na gazie chodzi bardzo równo
[ Dodano: 2010-09-24, 12:06 ]
jeszcze jedno, facet od gazu powiedział,że mam chyba jakis inny czujnik bo mam niebieski i szary a on powiedział,że powinien byc niebieski i czarny, prawda to? jak fachowo nazwac ten czujnik w sklepie ?
jeszcze jedno, facet od gazu powiedział,że mam chyba jakis inny czujnik bo mam niebieski i szary a on powiedział,że powinien byc niebieski i czarny, prawda to? jak fachowo nazwac ten czujnik w sklepie ?
Tez posiadam ABT czujnik mam niebieski i szary a mechanik myslal ,moze o innym modelu ?steryd126 pisze:czyli czujnik może dawac takie objawy z rana na zimnym silniku? kable wiem lipa ale wtedy nie miałem zbyt wiele kasy a inne były droższe 2 razy . Strzałów na gazie nie mam , na gazie chodzi bardzo równo
----szary temperatura cieczy odczyt na zegary
----niebieski temperatura cieczy odczyt na kompa.
I jeszcze jedno te silniki nie strzelaja ABT 90KM. MONO WTRTSK (JEDNOPUNKTOWY)
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub