chodzi Ci o czujnik temperatury zewnętrznej? Taki tani? A masz może numer tego czujnika?Szara80tkaTdi pisze:co do czujnika mozna go kupic w orginale za 15zl w Bialej Podlaskiej na narutowicza, w sklepie motoryzacyjnym sciagaja je z serwisu z Lublina, wiec po co zamienniki?
Ok na pewno to zrobie i dam znać, ale na razie w ten weekend raczej się za to nie wezmęSzara80tkaTdi pisze:daj znac czy sprawdziles to wszystko jak ci wczesniej pisalem
no ja dzisiaj dzwoniłem do ASO AUDI w Gliwicach i czujnik wg tego numeru co ja podałem kosztuje ok. 140 zł do sprowadzenia z Niemiec. Sprawdzę jutro ile kosztuje wg tego numery co Ty podałeś.Szara80tkaTdi pisze:wrzucam etykietkę z opakowania, swego czasu w poznaniu u kulczyka kosztował 120 zeta, kiedyś ktoś na allegro nimi handlował, ale już go niema
ha, u mnie ten czujnik jest chyba ??? na stałe a przewodem i wtyczką (przewody są zalane i nie da się odczepić przewodu od czujnika albo wtyczki). Teraz to mnie zagiołeś z tym samym czujnikiem :?:Szara80tkaTdi pisze:tak jak pisalem wczesniej 15zl, sa w takiej cenie, tzn dwa lata temu taka byla, mysle ze nie wzrosla, ani o grosz
po serwisach nie dzwon bo cos mi sie zdaje ze maja jakas niezrozumiala marze, tylko po sklepach motoryzacyjnych
roznica w cenie moze wynikac chyba z tego ze w serwisie kupujesz z tym przewodem i gniazdem, a za te 15zeta dostajesz sam czujnik, oczywiszcie jest on przystosowany do ori przewodu, bo sam w sobie jest orginalem
kurde, zaraz rano lecę to obejrzeć, pewnie jest tak jak piszesz i to się da rozłączyć - może tam coś nie styka???Szara80tkaTdi pisze:nie sadze zeby byl na stale z przewodem, sproboj sciagnac zniego ten kapturek gumowy, nie na zewnatrz czujnika tylko na przewod - do tylu, a dalej sa male konektory ewentualnie male gniazdo z wtyczka i pinami damsko meskimi,
z zewnatrz to wyglada na calosc ale sie rozczepia na czesci pierwsze, tak przynajmniej bylo w tych co robilem
z tego co wyczytałem wyżej w tym temacie (jak pisał kolega Cobra), to chyba powinienem przewody wychodzące z wyświetlacza połączyć takmaniekmac pisze:Szoton podstawowa rzecz to wykluczyć niesprawność Twojej instalacji, więc najlepiej zdemontuj wyświetlacz i czujnik i podłącz na krótko sprawdzając dokładnie wszystkie styki i połączenia.