[b4 ABT] Stuki przy gaszeniu
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
[b4 ABT] Stuki przy gaszeniu
Tak jak w temacie przy gaszeniu pojawiają mi sie stuki dwa razy TYK TYK tak jakby ze skrzyni? nie wiem jaką posiadam tylko tyle że manual i 5.
Nie wiecie może co tak tyka? poduszki silnika dobre jak i skrzyni. Przy jeździe jak i zapalaniu wszystko ok. Tylko przy gaszeniu kiedy już zejdzie na minimalne obroty ze staje już.
Dodam tylko tyle że przy gwałtownym puszczeniem sprzęgłą też mi coś zatyka.
Nie wiecie może co tak tyka? poduszki silnika dobre jak i skrzyni. Przy jeździe jak i zapalaniu wszystko ok. Tylko przy gaszeniu kiedy już zejdzie na minimalne obroty ze staje już.
Dodam tylko tyle że przy gwałtownym puszczeniem sprzęgłą też mi coś zatyka.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
no wiec pewnie winne jest sprzęgło ale u mnie jest identyczna sytuacja i widziałem już kilka samochodów z tym problemem jeśli można w ogóle to nazwać problem.ja już mam samochód 5 lat i odkąd kupiłem to terkocze podczas gaszenia nawet po wymianie kompletnego sprzęgła słychać terkotanie.nie wiem czy to w skrzyni czy w sprzęgle ale nawet nie zwracam już na to uwagi.gaszę na wciśniętym sprzęgle i nic nie słyszę <ok> jeśli biegi dobrze wchodzą,sprzęgło dobrze bierze ,nie ślizga to bym to zostawił...
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Dokładnie. U mnie w B3 też czasem coś stuknęło jak gasiłem bez sprzęgła - co raczej rzadko mi się zdarzało bo zawsze gaszę ze sprzęgłem. Nie ma sensu tego robić, bo moim zdaniem to przerost formy na treścią.hudy pisze:jeśli biegi dobrze wchodzą,sprzęgło dobrze bierze ,nie ślizga to bym to zostawił...
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt: