Możliwe, że temat już wałkowany, ale dla mnie nowy - czytając instrukcję ściągniętą z centrum znalazłem kody, więc szybko odszukałem książkę serwisową i z biciem serca "łamałem szyfr". W zasadzie wszystko mi się zgadza, ale:
1) Na naklejce w serwisówce znalazłem 27 kodów, a czytając instrukcję stwierdziłem, że do mojej niuni pasuje ich znacznie więcej;
2) Kilku kodów nie udało mi się rozgryźć - może ktoś wie:
HOP J1A M2K G1A T2F 3FA
3) Dowiedziałem się takich niuansów, że prawe lusterko mam wypukłe, a lewe płaskie (zgadza się!), ale też, że są podgrzewane (jak się to niby załącza?), a także, że niby mam ładniejszą tapicerkę drzwi (kod 3YB), a ja nic szczególnego w tej tapicerce nie widzę...
4) Powalił mnie kod 1G3 "zarezerwowane - aluminium". O co chodzi? O felgi? Do nich jest przecież inny kod...
Może jakiś znawca kodów ukoi fachowym słowem moją skołataną duszę....
[B4 TDi 1Z] kody serwisowe
Re: [B4 TDi 1Z] kody serwisowe
No to jedziemy ...jarekr pisze: 2) Kilku kodów nie udało mi się rozgryźć - może ktoś wie:
HOP J1A M2K G1A T2F 3FA
H0P = tires 205/60 R 15 V
J1A = battery 380 A (64 Ah)
M2K = 4-cylinder turbo diesel engine 1.9 L/66 kW TDIand MVEG 2, base engine is T2F
G1A = six-speed automatic transmission
T2F = components for, base engine, unit 028.C
3FA = without roof insert (standard roof)
3YB = door pockets, front :mrgreen:3) Dowiedziałem się takich niuansów, że prawe lusterko mam wypukłe, a lewe płaskie (zgadza się!), ale też, że są podgrzewane (jak się to niby załącza?), a także, że niby mam ładniejszą tapicerkę drzwi (kod 3YB), a ja nic szczególnego w tej tapicerce nie widzę...
1G3 = alloy spare wheel with original equipment tires4) Powalił mnie kod 1G3 "zarezerwowane - aluminium". O co chodzi? O felgi? Do nich jest przecież inny kod...
Może jakiś znawca kodów ukoi fachowym słowem moją skołataną duszę....
"Łamacz kodów" VW/Audi/Seat/Škoda LINK 8-)