[All] Opis bezpieczników i przekaźników
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
witam wie któryś z kolegów czy w 1,9 TDI 94 było jakieś zabezpieczenie sterownika świeczek niby prund dochodzi na pięcie nie całe 12 V Świeczki sprawne bezpieczniki ok , te które znalazłem pod podszybiem i pod kiermanka strasznie ciężko pali jakby świece nie nagrzewały dobrze a moze inna przyczyna , liczę na jakieś sugestie
a co do szyberka to tow B3 qp 90 r miałem termik a przed nim zwykły topikowy umieszczony pod lampką centralna w kabinie apokaliptyczne rozwiązanie pozdrawiam i z góry THX
a co do szyberka to tow B3 qp 90 r miałem termik a przed nim zwykły topikowy umieszczony pod lampką centralna w kabinie apokaliptyczne rozwiązanie pozdrawiam i z góry THX
Panowie... a jak ta rozpiska ma sie do b4 1z... tam po bezpieczniku nr 14 dziala mi oswietlenie calego wnetrza i tablicy rej. Palilo mi ten bezpiecznik (10a bylo zalozone)... zmienilem dwa razy, zalozylem teraz 15A - bo chyba taki ma byc... i nic nie swieci w srodku (z oswietlen zegarow)... a osw. tablicy dziala.
wg. tej rozpiski powinno tam byc 5A...dziwne, musze sprawdzic jak jest opisane w samochodzie. Dodam ze po 15 nic nie zaswiecilo, zarowki ok wiec nie jest to kwestia za mocnego bezpiecznika ktory moglby spalic gdzies instalacje.
edit. chyba jednak 12ka jest od wskaznikow/zegarow...ona tez dobra. A moze ja zle licze...od lewej pali mi 14ty z kolei.
wg. tej rozpiski powinno tam byc 5A...dziwne, musze sprawdzic jak jest opisane w samochodzie. Dodam ze po 15 nic nie zaswiecilo, zarowki ok wiec nie jest to kwestia za mocnego bezpiecznika ktory moglby spalic gdzies instalacje.
edit. chyba jednak 12ka jest od wskaznikow/zegarow...ona tez dobra. A moze ja zle licze...od lewej pali mi 14ty z kolei.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Co automatycznego włącznika świateł to poczytaj tutaj:
https://audi80.pl/all-schemat-kostek ... t34048.htm
https://audi80.pl/all-schemat-kostek ... t34048.htm
-
- Forum Audi 80
Mam pytanie- czy któryś bezpiecznik/przekaźnik jest odpowiedzialny za pompkę, która pobiera płyn do spryskiwaczy? Bo mam problem, gdyż w ogóle nie działają mi spryskiwacze- wycieraczki działają też dziwnie- czasem ok, czasem jak by skokami. Czy to może być wina przełącznika czy bardziej bezpiecznika/przekaźnika?