jakiś czas temu wymieniłem nagrzewnice , od tamtej pory pali mi się przez cały czas kontrolka od oleju, nie ma światła wewnątrz pojazdu, nie działa zegarek. Pomocy!!!
Proszę pamiętać o prawidłowym nazywaniu tematów.
[B4 1Z] Po wymianie nagrzewnicy pali się kontrolka od oleju
-
- Forum Audi 80
[B4 1Z] Po wymianie nagrzewnicy pali się kontrolka od oleju
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2010, 09:12 przez juliusz20a, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprawdź najpierw bezpiecznik nr 4, jak będzie w porządku (a nie powinnien skoro nie masz oświetlenia) to zwróć uwagę na włącznik światełka w schowku po prawej stronie. Jeżeli tam będzie wszystko ok zerknij na oprawkę z żarówką która oświetla popielniczkę (jak ją otworzysz to po prawej stronie). ja pewnego razu miałem taką przygodę że po przejechaniu dnia poprzedniego 800 km odpalając rano babcię cały czas świeciło mi się smarowanie. Sprawdzałem czujniki i było wszystko ok a później przez przypadek otworzyłem popielniczkę a tam zamiast zapalniczki była w środku śrubka która robiła zwarcie, paliła bezpiecznik a najwidoczniej kontrola od smarowania jest z tym elektrycznie powiązana wiec sie świeciła. śrubka wyciągnięta, bezpiecznik nowy i kontrolna smarowania zgasła.
-
- Forum Audi 80