jak w temacie pompa wtryskowa nie zaciąga ropy a co za tym, nie odpala ...elektrozaworek sprawdzony filtr nowy ale sprawdzałem dając paliwo bezpośrednio z butelki, nakrętki na wtryskach popuszczone i nie tryska paliwem ..co w takiej pompie może zdechnąć ???
z ciekawości rozebrałem inną pompę wtryskową podobno zepsutą i nie za bardzo tam widziałem coś co by się mogło zepsuś bo i tą chyba z ciekawości rozbiorę ...powiedzcie mi co w tych pompach siada albo to ściema mechaniorów no bo jak by to trwało powoli to oki ale jak chodzi normalnie a po wymianie filtra nie da się zapalić nawet na zewnętrznym paliwie prosto z bańki podwieszonej metr nad samochodem
kto ma doświadczenia z takimi pompami ??? do regeneracji na pewno nie oddam bo to przewyższy wartość auta
[1,6 td] nie pali, pompa wtryskowa nie zaciąga ropy
[1,6 td] nie pali, pompa wtryskowa nie zaciąga ropy
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2010, 16:06 przez berthold, łącznie zmieniany 2 razy.
tak zrobiłem dlatego tą bańke z ropą powiesiłem metr nad silnikem bez rezultatuolapiotr pisze:Spróbuj zalać pompe paliwem.
[ Dodano: 2010-09-29, 16:25 ]
pany czy nikt już nie pamięta takich pomp ? nikt tego nie rozbierał tylko same wymiany, może jakieś wskazówki chętnie bym to rozbebeszył oczywiście w celach czysto edukacyjnych bo i tak pewnie trzeba będzie inną kupić ale nie daje mi to spokoju co w nich siada ,,,i jeszcze jedno co to są za zaworki i jaką rolę spełniają w króćcach co się do nich przykręca rurki wysokiego ciśnienia
[ Dodano: 2010-09-29, 16:27 ]
cisza jakaś