audi 80 1.6TD 1987r
gdzie jest oznaczenie skrzyni biegow??
czytam czytam i wyczytuje ze 1,6D pojedzie ze 160km/h to prawda??
czy to prawda??
bo jesli tak to czemu moj egzemplarz nie jedzie wiecej jak 130-140?? i przy tym mam dziwne wrazenie jak bym startowal samolotem
to moze byc skrzynia biegow?? ze np. mam z benzyny??
jak cos to kompresje mam ok
czytam czytam i wyczytuje ze 1,6D pojedzie ze 160km/h to prawda??
czy to prawda??
bo jesli tak to czemu moj egzemplarz nie jedzie wiecej jak 130-140?? i przy tym mam dziwne wrazenie jak bym startowal samolotem
to moze byc skrzynia biegow?? ze np. mam z benzyny??
jak cos to kompresje mam ok
dzis audica umarla
nie odpalila. Zaczelem grzebac i okazalo sie ze nie mam przekaznika od swiec i ze wgl to jest odlaczone co mnie dziwi bo auto nie mialo problemow z odpalaniem. Jutro bd probowal to podlaczyc od aku przez cztero pinowy przekaznik 20amper do listwy od swiec, co myslicie o takim rozwiazaniu??
nie odpalila. Zaczelem grzebac i okazalo sie ze nie mam przekaznika od swiec i ze wgl to jest odlaczone co mnie dziwi bo auto nie mialo problemow z odpalaniem. Jutro bd probowal to podlaczyc od aku przez cztero pinowy przekaznik 20amper do listwy od swiec, co myslicie o takim rozwiazaniu??
Okey. Wiec ten systemik od swiec zarowych jest ale z tymi swiecami to okazalo sie ze byly zrobionie na przycisk ale jak mialem male zwarcie(m.in. Alternator sie spalil) to elektryk calkiem to wywalil. Do tego "przekaznika od swiec " wchodzi 5 kabli 2grube czerwone od aku i do listwy jak sie nie myle. I sa 3 cienkie w takiej kostce brazowy, zielono-bialy, zielono-zolty. Jak to wszystko sprawdzic? gdzie wpiete powinny byc te 3 kable?
Mi się spalił oryginalny przekaźnik świec ten duży z radiatorem - kupiłem potem ten mały plastikowy, który idzie w miejsce nr. 10 chyba tam gdzie są bezpieczniki, kupiłem firmy TOPRAN i pochodziło 2 tygodnie.
Kupiłem prosty przekaźnik 60A na allegro za 4 zł, przełącznik za 2 zł i gra gitara Sam sobie ustalam ile grzeje świeczki. <ok>
A jak chcesz tylko odpalić klekota to bierzesz jakiś grubszy kabel, jeden koniec do plusa przy aku, drugi koniec do listwy zasilającej świece, przytrzymujesz tak kilka sekund, szybko do auta i odpalasz.
Kupiłem prosty przekaźnik 60A na allegro za 4 zł, przełącznik za 2 zł i gra gitara Sam sobie ustalam ile grzeje świeczki. <ok>
A jak chcesz tylko odpalić klekota to bierzesz jakiś grubszy kabel, jeden koniec do plusa przy aku, drugi koniec do listwy zasilającej świece, przytrzymujesz tak kilka sekund, szybko do auta i odpalasz.
Ten ori przekaznik mam chyba spalony. Zrobilem to na przycisk przez przekaznik 20/25A. W wolnym czasie rozebralem zegary nie nabija mi przebiegu na malej pomaranczowej zebatce wylamalo zeby. Nie wie ktos w jakim urzadzeniu mozna znalesc taka zebatke? Czytalem cos o chinskim zegarku ale nie bylo to sprecyzowane. Ewentualnie moze ma ktos taka zebatke na zbyciu??
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Na allegro są te zębatki.
http://allegro.pl/tryb-liczn-kilometrow ... 94663.html
http://allegro.pl/tryb-liczn-kilometrow ... 94663.html