[b4 cabrio] problem z soczewka
[b4 cabrio] problem z soczewka
mam takie pytanie gdyż soczewka daje mi słabe oświetlenie że prawie nic nie widać na drodze mało tego po przełączeniu na raz przy pająku włanczaja się halogeny i to wszystko przy pozycji postojowek. Po przełączeniu na światła mijania brak reakcji. I teraz do sedna co należało by zrobić żeby soczewka dawała lepsze światło? Żarówki mam nowe niby miały dać o 50proc więcej światła a tu nic. Możliwe że zasilanie jest z postojówki? I przez to słabo świecą?
jak nikt 100W żarówek nie wsadzał nic w jakości świecenia sie nie pogorszy, oczywiście mowa o uszkodzeniu odblasku "za" soczewką, bardziej bym zainteresował się pająkiem, ale przed tym sprawdz miernikiem jakie napiecie dochodzi do żarówki <ok>
słaba przewodność na przewodach lub totalnie zazieleniałe styki w pająku mogą ci uprzykrzyć świecenie.
słaba przewodność na przewodach lub totalnie zazieleniałe styki w pająku mogą ci uprzykrzyć świecenie.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
można samemu to zrobić jakimś chromem lub czymś podobnym ale ja bym takiego rozwiązania nie polecał bo nigdy tego tak ie zrobisz jak zrobi to firma zajmująca się takimi naprawami.oni ściągną starą warstwę,założą nową i wypolerują a ty domowym sposobem na pewno tego nie zrobisz.poszukaj w necie bo są firmy naprawiające reflektory itp. tu masz np jakąś firmę,możesz zadzwonić i się dopytać ile to kosztuje: http://www.regeneracja-hc.com/ w necie jest pełno reklam takich firm wystarczy poszukać...