Witam , posiadam climatronic widoczny poniżej:
Moje pytanie brzmi , co może byc nie tak gdy nawiew mi chodzi tylko na jeden tryb. Jak sobie włączę nawiew góra i kratki to leci mi tylko na górę. Jak włączę kratki i nogi to leci mi tylko na kratki. Słyszałem że niby za panelem są jakieś ala " silniczki krokowe" i niby jeden z nich padł. Czy ktoś może kojarzy taki problem ?
Pozdrawiam
[B4 AAH] Problem z klimatyzacją
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Jeżeli jest silniczek padnięty albo przyblokowany to powinno wyświetlić błąd.
Wejdź w odzczyty kodów błedów klimatronica i odczytaj kody.
Tak na szybko to włącz zapłon wciśnije jednocześnie przyciski obiegu wewnętrznego i nadmucu na góra(strzałka w górę) wyświetli się chyba 01C naciśnij po tym jeszcze raz obieg wewnętrzny i obserwuj lewy wyświetlacz. Powinny się wyświetlić kody błędów. Jak nie ma błędów to wyświetlą sie same zera.
Jeżeli jakieś cyfry na przemian to weź je spisz zassaj z centrum kody Climatroniaca i odczytaj co nie tak z Twoja klimą.
Wejdź w odzczyty kodów błedów klimatronica i odczytaj kody.
Tak na szybko to włącz zapłon wciśnije jednocześnie przyciski obiegu wewnętrznego i nadmucu na góra(strzałka w górę) wyświetli się chyba 01C naciśnij po tym jeszcze raz obieg wewnętrzny i obserwuj lewy wyświetlacz. Powinny się wyświetlić kody błędów. Jak nie ma błędów to wyświetlą sie same zera.
Jeżeli jakieś cyfry na przemian to weź je spisz zassaj z centrum kody Climatroniaca i odczytaj co nie tak z Twoja klimą.