[b4 all]przekaźnik żarówek do modułu AC
[b4 all]przekaźnik żarówek do modułu AC
Witam nabyłem ostatnio moduł AC do swojej b4 i chce żeby był on sprawny w 100% i teraz mam problem z żarówkami chodzi o przekaźnik 857 919 471b oraz 443 919 469a problem w tym że ciężko je dostać. Mam związaną z tym prośbę czy ma może ktoś schemat z opisem tych przekaźników lub wie jakich można użyć zamienników lub posiada takie na zbyciu to chętnie odkupie
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
masz go zamontowany czy zamierzasz zamanontowac?
co do liter koncowych to niemaja az takiego znaczenia, bo sam mam bez liter, kupisz je na allegro, pelno tam tego wszelakiego typu, nawet od A6 znalazlem tam i jest pasujacy, tylko musisz czytac co na danym przekazniku pisze i jakie ma zarowki kontrolowac, jak sie zdecudujesz juz je wkladac w instalacje to tylko obydwa, bo odrebnie nie beda dzialac, gdyz musza byc polaczone ze soba, jak dobrze podlaczysz to bedziesz musial zakazdym odpaleniem samochodu wcisnac na chwile pedal hamulca aby zniknal blad swiatel hamowania, ale i to mozna ominac
tymczasowo zmostkuj do masy te przewody, dopoki ich nie skombinujesz,
warto tez wyprowadzic trzy przewody do radia z pinu 20-21-22, wtedy gdy uzywasz org radia lub podbnych i jesli twoj modul AC jest ze specjalna funkcja to bedziesz mial sygnlizacje uzywania radia w AC, oczywiscie w dwoch kolorach ja to mam przy radiu Audi Gamma te co szlo w b4 od 91-94r
a jesli juz naprawde nie trafisz tych przekaznikow to tu kiedys w rzucilem temat jak zrobic samemu taki przekaznik
https://audi80.pl/wszystkie-przekazn ... htm#215396
co do liter koncowych to niemaja az takiego znaczenia, bo sam mam bez liter, kupisz je na allegro, pelno tam tego wszelakiego typu, nawet od A6 znalazlem tam i jest pasujacy, tylko musisz czytac co na danym przekazniku pisze i jakie ma zarowki kontrolowac, jak sie zdecudujesz juz je wkladac w instalacje to tylko obydwa, bo odrebnie nie beda dzialac, gdyz musza byc polaczone ze soba, jak dobrze podlaczysz to bedziesz musial zakazdym odpaleniem samochodu wcisnac na chwile pedal hamulca aby zniknal blad swiatel hamowania, ale i to mozna ominac
tymczasowo zmostkuj do masy te przewody, dopoki ich nie skombinujesz,
warto tez wyprowadzic trzy przewody do radia z pinu 20-21-22, wtedy gdy uzywasz org radia lub podbnych i jesli twoj modul AC jest ze specjalna funkcja to bedziesz mial sygnlizacje uzywania radia w AC, oczywiscie w dwoch kolorach ja to mam przy radiu Audi Gamma te co szlo w b4 od 91-94r
a jesli juz naprawde nie trafisz tych przekaznikow to tu kiedys w rzucilem temat jak zrobic samemu taki przekaznik
https://audi80.pl/wszystkie-przekazn ... htm#215396
zamierzam zamontować na razie posiadam sam moduł i wtyczkę i powoli chce się brać za montaż co do radia to nie mam oryginalnego tak że ta opcja jest mi niepotrzebna i podejrzewam ze ten moduł takowej nie posiada gdyż data produkcji która na nim widnieje jest 88r właśnie przeglądałem allegro i nic ciekawego nie znalazłem może na przednie światełka był ale na tylne zupełnie nic nie widać a co do czujnika poziomu płynu w spryskiwaczach od a4 by pasował??
[ Dodano: 2010-09-30, 17:50 ]
a i jeszcze jedno ten przekaźnik do tylnych i przednich lamp ma jakieś oznaczenie numeryczne z góry jak na niektórych np"207 213 itd"
[ Dodano: 2010-09-30, 17:50 ]
a i jeszcze jedno ten przekaźnik do tylnych i przednich lamp ma jakieś oznaczenie numeryczne z góry jak na niektórych np"207 213 itd"
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
przedewszystkim masz z 88r i niewiem czy ci wypali przy twoim tdi, mam na mysli o blad cisnienia oleju, przerabialem to u siebie, chyba masz zly, u mnie przy 130km/h pokazywal zle cisnienie oleju, mozna zamieniac kable od oleju ale i tak bedzie zle
co do funkcji radia to w b3 tego nie bylo, tylko w b4 i to jeszcze nie w kazdej
co do przekaznika lamp tylnych to podzwon po tych co sprzedaja same moduly AC, ja tak kiedys zrobilem i trafil mi sie razem z org pompka, jest duzo lepsza niz zamiennik, zamiennik nonstop mi sie zapowietrzal plywak, tzn gdy wlaczylem spryskiwacze to za kazdym razem pokazywal mi sie blad o niskim poziomie wody w zbiorniczku
czy pasowac bedzie od A4 to niewiem bo nie widzialem nigdy tego od A4, natomiast orginalnie jest to pompka z plywakiem i dodatkowym pinem, oraz dodatkowym otworem w zbiorniczku, jezeli bedziesz chcial to zrobic pozadnie bedziesz musial go wyjac na zewnatrz gdyz od nadkola jest zle dojscie
[ Dodano: 2010-09-30, 18:00 ]
http://allegro.pl/przekaznik-audi-857-9 ... 34425.html do lamp tylnych
http://allegro.pl/przekaznik-lamp-vw-au ... 16272.html do przednich
pogadaj znim a by ci wyslal zdjecie tego od lamp przenich od strony wyprowadzen, musi byc minimum 5 wyprowadzen wtym jedno mniejsze, ten do lamp tylnych bezproblemu podejdzie, zakladam zgory ze sprzedaja sprawne
co do funkcji radia to w b3 tego nie bylo, tylko w b4 i to jeszcze nie w kazdej
co do przekaznika lamp tylnych to podzwon po tych co sprzedaja same moduly AC, ja tak kiedys zrobilem i trafil mi sie razem z org pompka, jest duzo lepsza niz zamiennik, zamiennik nonstop mi sie zapowietrzal plywak, tzn gdy wlaczylem spryskiwacze to za kazdym razem pokazywal mi sie blad o niskim poziomie wody w zbiorniczku
czy pasowac bedzie od A4 to niewiem bo nie widzialem nigdy tego od A4, natomiast orginalnie jest to pompka z plywakiem i dodatkowym pinem, oraz dodatkowym otworem w zbiorniczku, jezeli bedziesz chcial to zrobic pozadnie bedziesz musial go wyjac na zewnatrz gdyz od nadkola jest zle dojscie
[ Dodano: 2010-09-30, 18:00 ]
http://allegro.pl/przekaznik-audi-857-9 ... 34425.html do lamp tylnych
http://allegro.pl/przekaznik-lamp-vw-au ... 16272.html do przednich
pogadaj znim a by ci wyslal zdjecie tego od lamp przenich od strony wyprowadzen, musi byc minimum 5 wyprowadzen wtym jedno mniejsze, ten do lamp tylnych bezproblemu podejdzie, zakladam zgory ze sprzedaja sprawne