Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 All] Nie działa szyberdach

ODPOWIEDZ
emanuel33

[B3 All] Nie działa szyberdach

Post autor: emanuel33 » 30 wrz 2010, 19:19

Witam. Kupiełem tydzień temu Audiczke i nie działa w niej szyberdach. Problem jest napewno w elektryce, bo nie slychać żadnej pracy silnika. Podejrzewam 2 opcje, włącznik lub pzekaźnik. Próbowałem spr włącznik, lecz nie wiem który przewód jest od czego. W żadnej kombinacji jednak miernik mi nie pokazał 12V. Zapołon oczywiście był wł. Bezpieczniki sprawdzone. Może ktoś mi powiedzieć jak jeszcze mogę zdiagnozować usterke?
I jakby ktoś miał mechanizm szyby, lewy to byłbym zainteresowany, bo u mnie padł tryb i opada szyba a tryb przeskakuje.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2010, 22:17 przez emanuel33, łącznie zmieniany 1 raz.

Esekowski
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Szyberdach

Post autor: Esekowski » 03 paź 2010, 19:09

Miałem też problem z szyberdachem w B4 - w pewnym dniu padł i nie chciał ruszyć.
Spróbuj wyciągnąć przekaźnik i założyć z powrotem, u mnie pomogło.
Przekaźnik jest pod kierownicą. W półce, 4 śrubki do odkręcenia.
Pasowałoby jednak znaleźć numer tego przekaźnika bo niestety nie pamiętam.

emanuel33

Post autor: emanuel33 » 03 paź 2010, 20:10

Witam. U mnie jakiś przekaźnik jest koło mechanizmu szyberdachu. Jak go wyjąłęm i odłączyłem włąćznik i po jakimś czasie podłączyłem znowu, to zaczął działać. Otworzył szyber, ale już go nie zamknął. Tylko go otwierał a potem i to znowu przestał robić. Podejrzewam że to włącznik, wiec szukam nowego włącznika u znajomego na szrocie i przekaźniika na wszelki wypadek. Jeśli sie myle, to prosze o wyprowadzenie mnie z błędu.

grzesiek79
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grzesiek79 » 03 paź 2010, 20:47

emanuel33, ja bym stawiał na ten przekaźnik przy silniczku. wyjmij go, przeczyść styki, może aqrat da rade. jeśli nie to wymieniaj ten przekaźnik

emanuel33

Post autor: emanuel33 » 03 paź 2010, 20:52

Czyściłem go i dalej to samo. Na włączniku brak 12V zasilania i nie wiem. Zamówiłem i to i to. Będę miał wiekszą pewność. Jutro bede na szrobie i wymienie i to i to i dam znać czy pomogło. Pozostanie tylko problem mechanizmu szyby od kierowcy na korbke którego nie mogę nigdzie znaleść. Zwłaszcz w dobrej cenie:/

[ Dodano: 2010-10-04, 17:38 ]
wymieniłem dzisiaj włącznik i działało wszystko normalnie, otwierał sie i zamykał normalnie. Założyłem wszytko szczęśliwy i za jakieś pół godz znowu chce otworzyć szyber i już nie działał. Po jakimś czasie sie otworzył i zamknął. Potem tylko otworzył i już nie zamknał. Mam również nowy przekaźnik przy silniczku. Na obu działa tak samo. W tym momęcie nie mam zielonego pojecia co go boli:( Pomoże ktoś??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Lusterka, szyby, szyberdach.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl