[B4 1.9 TD AAZ] montaż IC
[B4 1.9 TD AAZ] montaż IC
Witam
Chodzi mi o rury do IC-ka
gdzie kupić?? jakie kupić??
czy da się wygiąć jakąś giętarką tak żeby pasowało??
czy zamontować proste i kolanka ??
jeśli kolanka to z jakiej gumy żeby nie rozerwało??
Chodzi mi o rury do IC-ka
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
a nie lepiej ori ic od 1 Z i ori rury :?: Na pewno można znależć na allegro ,trzeba tylko kawałek kolektora dolotowego zmienić na taki jak w 1Z .Dorabianie tego wszystkiego to niezła rzeżba i robota dla cierpliwych A co do ic to mam nadzieję że wymieniłeś boost pina w pompie ,bo samo założenie ic w zasadzie nic nie dajeGrego pisze:Chodzi mi o rury do IC-ka
-
- Forum Audi 80
Ja robiłem dla kolesia przewody z rur aluminizowanych(takich jak się stosuje do układów wydechowych) kolanka też z tego materiału wszystko spawałem migomatem,jeszcze lepiej spawać TIGiem jeśli ktoś ma dostęp i umie:) tam gdzie nie dało się zrobić na sztywno to stosowałem łącznik FAGUMIT (kupuje się na metry) i solidne opaski od TIRa bo przy konkret doładowaniu potrafi zrzucić przewód.Pozdrawiam.
-
- Forum Audi 80
Z ust mi to kolega wyjąłWOJTEK26 pisze:Jezeli załozysz IC bez modyfikacji boost pina i zwiekszenia dawki to tylko stracisz pieniadze a przede wszystkim moc. Zmień góre od SB przestaw pina i juz odczujesz przypływ mocy.
Eko pompa ,lipa niestety ,jedyne wyjście to zmiana na taką z LDA ,lub przezszczep samej góryGrego pisze:i tu jest też mały problem bo mam tą górną część pompy co jest zaślepiona
tzn co takiego mam wymienić ??MUNIOR pisze:Z ust mi to kolega wyjąłWOJTEK26 pisze:Jezeli załozysz IC bez modyfikacji boost pina i zwiekszenia dawki to tylko stracisz pieniadze a przede wszystkim moc. Zmień góre od SB przestaw pina i juz odczujesz przypływ mocy.Eko pompa ,lipa niestety ,jedyne wyjście to zmiana na taką z LDA ,lub przezszczep samej góryGrego pisze:i tu jest też mały problem bo mam tą górną część pompy co jest zaślepiona
jak nazwać to w sklepie żeby wiedzieć co muszę kupić
- Fighter001
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Tu masz to co cię interesuje za 150zł http://allegro.pl/vw-pompa-wtryskowa-1- ... 82176.html