Witajcie, mam pewien niezręczny problem, mianowicie nie mam pojęcia jak wymienić filtr powietrza moje auto to coupe z 92r, z silnikiem 2.3 10V z instalacją LPG, proszę o pomoc a jeżeli jest już podobny temat to o link do rozwiązania problemu.
[ Dodano: 2010-10-01, 10:54 ]
Pomoże ktoś ?
[80 B4 coupe 2.3] Wymiana filtra powietrza
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
otwierasz maske, po lewej stornie masz czarna plastikowa puszke na zaczepach odpinasz te zaczepy zdejmujesz gorna pokrywe wyciagasz filtr wkladasz tak smao nowy zakaldasz pokrywe zapinasz klemy zamykasz maske i koniec
mowie jak u mnie jest umiejscowiony, wymiana jest taka sama, jezeli masz w innym miejscu to zrob fote silnika i wrzuc tu to Ci napisze ktore to filtr powietrza
mowie jak u mnie jest umiejscowiony, wymiana jest taka sama, jezeli masz w innym miejscu to zrob fote silnika i wrzuc tu to Ci napisze ktore to filtr powietrza
Rób tak jak pisze PICEK1, guma od przepływki jeśli masz gaz to bedziesz zapewne musiał poluźnić jeszcze opaske koło miksera by ci się to podniosło do góry. jak już będzie wsio na górze to nie musisz odkręcać przepływki tylko leć od razu z klamrami no chyba ze będzie ci ciężko to odkręć przepływke ja sobie dałem rade bez jej odkręcania. <ok> A i pamiętaj by porządnie to później skręcić mowa o tych wszystkich gumach.