troche to znaczy ile? 0,2l / 1000km czy 1l/1000km , może czas wymienić uszczelniacze trzonków popychaczy?Arecki pisze:problem w tym ze bierze mi troche oleju
[80 B3 1.8 NE] białe spaliny
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Koledzy powtarzam raz jeszcze. To nic nie jest. To jest normalne zjawisko. Produktem działania katalizatora i (jeśli macie to tym bardziej) spalania LPG, jest woda, która pod wpływem wysokiej temperatury wydechu paruje, a niska temperatura powietrza powoduje, że momentalnie się skrapla i powstaje biała chmura.u mnie tez pojawia sie taka bila chmura, szczegolnie jak zrobi sie chlodniej, w deszczowa pogode. zastanawialem sie co to moze byc. plynow chlodzenia, oleju nie ubywa.
białe spaliny
Witam wszystkich,
Mam problem z moim audi (1.8 75 km LPG) ostatnimi czasy zaczęły wydostawać sie z rury wdechowej białe spaliny, ucieka mi trochę płyn chłodniczy i olej ale w nie wielkich ilościach, na korku oleju nie ma żadnej śmietany, olej na bagnecie jest normalny. co moze byc przyczyna tych białch spalin i jak to naprawić prosze o pomoc
Mam problem z moim audi (1.8 75 km LPG) ostatnimi czasy zaczęły wydostawać sie z rury wdechowej białe spaliny, ucieka mi trochę płyn chłodniczy i olej ale w nie wielkich ilościach, na korku oleju nie ma żadnej śmietany, olej na bagnecie jest normalny. co moze byc przyczyna tych białch spalin i jak to naprawić prosze o pomoc
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Jeśli z płynem nie dzieje się nic dziwnego (w sensie nie bulgocze w zbiorniku wyrównawczym, nie wywala wody, nie ubywa go zbyt dużo), i jeśli spaliny nie są duszące to ja bym się nie przejmował. U mnie też różnie z tym jest. Czasem w ciepłe dni też mam małe obłoki pary, to zależy od kilku czynników atmosferycznych, ciśnienia, temperatury itp.bulisnk pisze:ale działo się to tak że gdy było na zewnątrz dość ciepło (25 stopni)
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
A jak to jest w przypadku Turbo D ? Mój SB po odpaleniu puszcza białe chmury, ale po wyjechaniu za bramę mojego podwórza i lekkim przygazowaniu za chwile jest spokój i już dalej nic mi z wydechu nie leci (no chyba że czarny dym jak naprawde mocno pociskam). Płynu chłodniczego mi nie ubywa, oleju bierze tyle co chyba każdy SB, dziwnych zjawisk typu jakiś syf na bagnecie od oleju, albo czarny płyn chłodniczy nie zaobserwowałem.