Audi 80 B4 1.9TDi[1z] dendy88 (duże zmiany po długiej prze)
Audi 80 B4 1.9TDi[1z] dendy88 (duże zmiany po długiej prze)
Na wstępie witam wszystkich klubowiczów:) Od niedawna jestem posiadaczem Audi 80 B4 1.9Tdi sedan, lecz nie jest to początek mojej histoii z tą marką, wcześniej też było Audi 80 ale B3 1.8 [Ru], zmieniłem na coś młodszego i troche mocniejszego;)
A teraz może coś o autku:
Rok:1994 (10.26)
Silnik:1.9Tdi [1z]
Rodzaj nadwozia:Sedan
Kolor:LZ5u
Wyposażenie:
wspomaganie kierownicy
el.lusterka, szyberdach ,2x szyby
2x poduszka powietrzna
immobilaizer
centralny zamek z pilota
ABS
welurowa tapicerka
dzielona kanapa tył z podłokietnikiem
halogeny
hak
Plany: :mrgreen:
obrotek wzamian za big bena zrobione
ringi na zegary zrobione
większe alu
wypolerowanie końcówki tłumnika zrobione
jakiś zawias -40
mody przy zetorku (do 110 Ps)
lepsze car audio
wlepa klubowa
zaślepienie EGRa zrobione
pdłokietnik do przodu
podświetlanie pod nogi i w podsufitce białymi diodami zrobione
A teraz kilka fotek które nie są najlepszej jakości bo robione tel:
02.10.2010
A dzisiaj przy chwili czasu wziąłem się za zmiane big bena na obrotek a przy okazji jeszcze założyłem alu ramki. Myśle że wygląda troche lepiej <ok>
przed:
po: <ok>
30.10.2010
W tak piękny i wolny dzień trzeba było coś zrobić przy niuni .
Po rozglądnięciu sie po garażu, znalazłem kilka arkuszy papieru ściernego i pomyślałem,że trzeba sie wziąść za tłumniczek. Zeszło mi ok. 2,5 godz, ale myśle że efekt jest inponujący. Sami oceńcie:
15.12.2010
Zakupiłem kilka nowych rzeczy, którymi chce sie pochwalić:
oryginalny czujnik i wyświetlacz temp.
listwy w zderzak od v6 (jeszcze brakuje kierunków, chętnie odkupie do kogoś)
dodatkowe zegary z tunelem (dzięki DYZIO), a czujniki juz są w drodze <ok>
Tylko kto to wszystko teraz założy <lol>
18.12.2010
Wlepka wreszcie na samochodziku: <ok>
W chwili wolnego czasu zajołem się postojówkami które juz dawno kupiłem (oceńcie):
22.12.2010
No i wreszcie są: czujniki pod dodatkowe zegary <ok>
Teraz trzeba znaleźć chwile czasu, żeby to podłączyć. Ale to chyba już w nowym roku
08.01.2011
Dzisiaj w konsole środkową powędrował wskaźnik doładowania (Auto Gauge)- po modyfikacjach (malowanie i zmina podświetlenia):
Po przejechaniu stwierdzam że, maks wskazanie było około 1,1 bara, a najwyzsze które utrzymywało na 3 i 4 biegu wskazywało 0,85-0,9bara. Tak więc turbo jeszcze dobrze dmucha <ok>
Witam po długiej przerwie
Przy autku się trochę pozmieniało przez sezon lecz brakuje zdjęć do tego, bo kartę ze zdjęciami trafiło Ale postaram się opowiedzieć miej więcej co dałem rade zrobić przez ten sezon:
zakupione zostały felgi 16calowe o szerokości 7,5cala przód i na nich "były" :mrgreen: oponki 205/55, a tył 9cali i oponka 225/50 do wymiany już wszystkie 4 :mrgreen:
następną i można powiedzieć najciekawszą rzeczą która została zrobiona są modyfikacje przy zetorku. Zmiana wtrysków od AFN i wirusik od kolegi Kostrz-a, który to wszystko ogarnął i dawka zjechana do 3,6 :shock: Efekt niesamowity. Wrażenia nie do opisania :lol:
Oczywiście po tym wszystkim przyszedł czas na zmianę rozrządu, wszystkich filtrów i pasków z górnej półki, a także wymiana oleju na Mobil 10w40
a przed samym sezonem zimowym zostały kompleksowo odnowione stalowe felgi, które były piaskowane i są pomalowane proszkowo
Udało mi się jeszcze znaleźć 3 zdjęcia:
poglądowe zdjęcia na których widać felgi :lol:
Dzisiaj przyszły oponki (już na lato ale narazie tylko 2 w rozmiarze 225/50/16) jeszcze potrzebuje takie same 2 na przód w rozmiarze 205/55/16 Toyo Proxes
I wreszcie znalazłem 3 światło stopu z a4, które w najbliższym czasie będzie założone :mrgreen:
cdn.
A teraz może coś o autku:
Rok:1994 (10.26)
Silnik:1.9Tdi [1z]
Rodzaj nadwozia:Sedan
Kolor:LZ5u
Wyposażenie:
wspomaganie kierownicy
el.lusterka, szyberdach ,2x szyby
2x poduszka powietrzna
immobilaizer
centralny zamek z pilota
ABS
welurowa tapicerka
dzielona kanapa tył z podłokietnikiem
halogeny
hak
Plany: :mrgreen:
obrotek wzamian za big bena zrobione
ringi na zegary zrobione
większe alu
wypolerowanie końcówki tłumnika zrobione
jakiś zawias -40
mody przy zetorku (do 110 Ps)
lepsze car audio
wlepa klubowa
zaślepienie EGRa zrobione
pdłokietnik do przodu
podświetlanie pod nogi i w podsufitce białymi diodami zrobione
A teraz kilka fotek które nie są najlepszej jakości bo robione tel:
02.10.2010
A dzisiaj przy chwili czasu wziąłem się za zmiane big bena na obrotek a przy okazji jeszcze założyłem alu ramki. Myśle że wygląda troche lepiej <ok>
przed:
po: <ok>
30.10.2010
W tak piękny i wolny dzień trzeba było coś zrobić przy niuni .
Po rozglądnięciu sie po garażu, znalazłem kilka arkuszy papieru ściernego i pomyślałem,że trzeba sie wziąść za tłumniczek. Zeszło mi ok. 2,5 godz, ale myśle że efekt jest inponujący. Sami oceńcie:
15.12.2010
18.12.2010
Wlepka wreszcie na samochodziku: <ok>
W chwili wolnego czasu zajołem się postojówkami które juz dawno kupiłem (oceńcie):
22.12.2010
No i wreszcie są: czujniki pod dodatkowe zegary <ok>
Teraz trzeba znaleźć chwile czasu, żeby to podłączyć. Ale to chyba już w nowym roku
08.01.2011
Dzisiaj w konsole środkową powędrował wskaźnik doładowania (Auto Gauge)- po modyfikacjach (malowanie i zmina podświetlenia):
Po przejechaniu stwierdzam że, maks wskazanie było około 1,1 bara, a najwyzsze które utrzymywało na 3 i 4 biegu wskazywało 0,85-0,9bara. Tak więc turbo jeszcze dobrze dmucha <ok>
Witam po długiej przerwie
Przy autku się trochę pozmieniało przez sezon lecz brakuje zdjęć do tego, bo kartę ze zdjęciami trafiło Ale postaram się opowiedzieć miej więcej co dałem rade zrobić przez ten sezon:
zakupione zostały felgi 16calowe o szerokości 7,5cala przód i na nich "były" :mrgreen: oponki 205/55, a tył 9cali i oponka 225/50 do wymiany już wszystkie 4 :mrgreen:
następną i można powiedzieć najciekawszą rzeczą która została zrobiona są modyfikacje przy zetorku. Zmiana wtrysków od AFN i wirusik od kolegi Kostrz-a, który to wszystko ogarnął i dawka zjechana do 3,6 :shock: Efekt niesamowity. Wrażenia nie do opisania :lol:
Oczywiście po tym wszystkim przyszedł czas na zmianę rozrządu, wszystkich filtrów i pasków z górnej półki, a także wymiana oleju na Mobil 10w40
a przed samym sezonem zimowym zostały kompleksowo odnowione stalowe felgi, które były piaskowane i są pomalowane proszkowo
Udało mi się jeszcze znaleźć 3 zdjęcia:
poglądowe zdjęcia na których widać felgi :lol:
Dzisiaj przyszły oponki (już na lato ale narazie tylko 2 w rozmiarze 225/50/16) jeszcze potrzebuje takie same 2 na przód w rozmiarze 205/55/16 Toyo Proxes
I wreszcie znalazłem 3 światło stopu z a4, które w najbliższym czasie będzie założone :mrgreen:
cdn.
Ostatnio zmieniony 22 lut 2012, 07:31 przez dendy88, łącznie zmieniany 15 razy.
- miiisiekk1986
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
15.12.2010