[B4 2.0 16v quattro ACE] Amortyzatory i sprężyny
[B4 2.0 16v quattro ACE] Amortyzatory i sprężyny
Witam wszystkich. Mam pytanko jakie amortyzatory oraz sprężyny powinne być w Audi80 b4 2.0 16v quattro Competition ACE 140 km w zawieszeniu przednim i tylnym. Pomogłyby jakieś dane na ten temat, ponieważ niedawno autko zakupiłem a poprzedni właściciel zbyt mocno obniżył przód gdyż są problemy przy skręcaniu, opona obciera na nadkolu no i nadchodzi zima i będą problemy przy jeździe po śniegu. Tył wydaje się być ok, ale wolałbym wiedzieć dla pewności.
Ostatnio zmieniony 02 paź 2010, 09:23 przez Skiing12, łącznie zmieniany 2 razy.
To nie jest auto z Białegostoku, a kolor ma czerwony . Poprzednik widać wszystko robił sam na własną ręke i mam przy nim dużo pracy aby doprowadzić samochód do ładu. Amortyzatory i sprężyny nie muszą być orginalne , aby tylko pasowały do tego modelu . Może są jakieś zamienniki lub tańsze. Pomogłyby numery czy oznakowania amortyzatorów i sprężyn.
Skiing12, nie ma sprawy . Przod mozesz zalozyc od zwyklej 80tki i tez bedzie dzialac, tylko tyle bedzie stala o 20cm wyzej niz powinna i bedzie miekczej a to chyba nie jest dobry pomysl przy quattro, ja bym szukal sprezyn od compi jednak, amorki jakies sachs advantage dedykowany do Compi mozna dostac w IC.
Adaś czy nie 20 mm ?Słonik pisze:tylko tyle bedzie stala o 20cm wyzej niz powinna
Mam nadzieje, że to nie to auto...
http://images37.fotosik.pl/288/a108a3ceda501f1a.jpg