Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4 AAH]jest prąd po wyjęciu kluczyka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
shellah
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Artur
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.8 AAH+lpg

[b4 AAH]jest prąd po wyjęciu kluczyka

Post autor: shellah » 01 paź 2010, 00:29

Chłopaki pomocy:(
nie wiem już co jest grane.po wyjęciu i zgaszeniu auta nagle zaczyna działać wszystko,kierunkowskazy,dmuchawa,szyby,wszystkie przyciski na konsoli.Dosłownie wszystko można włączyć bo jest prąd :-(
kostka stacyjki dobra bo po odłączeniu jej też jest na wszystkim napięcie.Tylko ginie jak włącze na światła mijania :-/ myślałem że coś w lampach ale je też sprawdziłem...
co to może być?bezpieczniki wszystkie dobre..już mnie cholera bierze bo wybebeszyłem pół wnętrza i dalej nic.Nawet dziwne ale wskazówka paliwa po wyłączeniu zapłonu się podnosi.
Dodam że auto normalnie pali i jeździ bo jak odpalę wskazówka wraca do normy i wszystko jest ok.
Proszę podajcie jakieś wskazówki bo na parkingu musze klemę ściągać aby mi nie rozładowało aku :cry:

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Szara80tkaTdi » 01 paź 2010, 00:46

normalnie jak przereca sie zaplon to zalacza sie przekaznik, i byc moze styki sie mu skleily na stale, ale to ktory znich to bys musial popatrzec, wyjmuj pokoleii i znajdziesz go, albo z przewodow od swiatel mijania jest przebicie na przewody zasilajace zaplon, chyba ze sie myle

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 01 paź 2010, 12:24

Tak jak pisze kolega wyżej, sprawdź przekaźnik odłączający styk X czyli przekaźnik nr. 5 z tej rozpiski: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 1e1ca7a75b

Wyjmij go i zobacz czy wszystko zgaśnie.

Albo gdzieś na tą linie X dostaje się dziki plus, nie podłączałeś się nigdzie pod kable?

Awatar użytkownika
shellah
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Artur
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.8 AAH+lpg

Post autor: shellah » 04 paź 2010, 00:29

Dobra sprawa i problem rozwiązany.Okazało się że przy montażu radia wymieniałem bezpieczniki w deszczu i zapomniałem pokrywy zamknąć jak wszystko przeczyściłem i osuszyłem zostawiłem na noc z odpiętą klemą-komputer dostał resetu i wszystko wróciło do normy :-) Dzięki panowie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl