[audi b3 b4] tuleje wachacza MEYLE HD CO SADZICIE
[audi b3 b4] tuleje wachacza MEYLE HD CO SADZICIE
co sądzicie o tulejach wachacz firmy MEYLE HD podobno sa wzmocione
http://allegro.pl/show_item.php?item=1239225833
http://allegro.pl/show_item.php?item=1239225833
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
ja w weekend robilem wymiane tuleji wachaczy lemforder tuleje sanek BOGE i amorkigruszek01 pisze:LEMFORDERY WYTRZYMAŁY MI 10TYS
zasada jest jedna zakupisz dobre pojezdzisz dluzej ale to nie znaczy ze pare lat .
w ostatecznosci ori z aso
u mnie lemforder wytrzymuja ok 15 tys km
febi topran itp itd wytrzymaja krotko nie warto nawet tego brac za darmo
umnie w avancie z tyłu siedza tuleje hansa i zrobiłem na nich 110tys kmbartek18150 pisze:Jak poprzednik powiedział, lemforden i będziesz śmigał aż milo. Dobry przykład to tylne tuleje w passacie B3, lemforden po 20 tys nie daje znaków zużycia, inne firmy, to już widać pęknięcia i rysy. Wal na priw to Ci dam ofertę hurtowa, i mogę wysłać
tuleje lemfordera do przedniego wachacza mam po 13zł szt
meyla po 6zł
zarówno jedne jak i drugie wytrzymaja po 15tys km
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Ja wiem czy słabe. Zależy może jak kto jeździ.Słonik pisze:Poliuretan to jedyne lekarstwo na ta przypadlosc, poprostu tulejki w 80tce sa za delikatne wzgledem masy i gabarytow auta.
Kupiełm auto ma 350tyś przebiegu 20lat i jeszcze całę podwożie w ORI. Byłem na przeglądzie gościu wytrzepał i powiedział że super jak nowe. A specjalnie z nim zagadałem o tym bo myślałem że będą do wymiany a tu lipa :shock:
I jestem w kropce wymieniać czy nie wymieniać. Napewno będe wymieniał koncówki drążków i łacznik stabilizatora i mam dylemat włąśnie co do reszty bo i tak będe zbierzność ustawiał
Jedynie co to łacznik stabilizatora już mi daje znać.
Ja bym ich na twoim miejscu nie ruszal skoro sa ok. Wiekszosc mechaników za mocno wprasowuje te tuleje przez co niszczy gniazda w wachaczach, stąd wiekszość problemów z krótka trwałościa lemfordera i mayle. Lemforder był zakładany na pierwszy montaż.
Ja mam lemfordera i nie szanuje w ogóle zawieszenia na 225 oponach i jakoś nic się niedzieje :mrgreen:
Ja mam lemfordera i nie szanuje w ogóle zawieszenia na 225 oponach i jakoś nic się niedzieje :mrgreen:
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt: