[1.9 TDI 1z] Problem z regulacją silnika
[1.9 TDI 1z] Problem z regulacją silnika
[1.9TDI 1Z (90KM) b4]Potrzebuje kogoś z okolic Brzozowa na podkarpaciu, aby ustawił mi mój motorek.
po czyszczeniu nastawnika nie moge ustawić odpowiednich parametrów. nastawnik indukcyjny. audiola z 95r. :cry: silnik dalej nie równo chodzi i w czasie jazdy zrywa.
Proszę o pomoc!
po czyszczeniu nastawnika nie moge ustawić odpowiednich parametrów. nastawnik indukcyjny. audiola z 95r. :cry: silnik dalej nie równo chodzi i w czasie jazdy zrywa.
Proszę o pomoc!
Ostatnio zmieniony 05 paź 2010, 12:47 przez EDMUNDO19, łącznie zmieniany 4 razy.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
no to trzeba było się umawiać z jakimś fachowcem z forum a nie jakimś b.... :evil: rozebrał nastawnik i co nie umie dalej? :evil: po co prowadziłeś do takiego b.... :evil: ja bym mu nie zapłacił wogóle :evil: wal do Muniora albo Uki-xx trochę daleko od ciebie ale co zrobisz ja p.... po co dawałeś sam. takiemu bałwanowi :evil: <mur>
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
To żeś se znalazł "fahofca" <uhh> albo się robi od poczatku do końca ,albo wcale nie zaczyna ,ale jaki "fahowiec "takie podejście ,że też takie mendy istnieją :evil: Widocznie w okolicy był jedyny i nie było wyboru ,sam byś sobie też tak zrobił Weż sobie popuść lekko śruby od nastawnika i delikatnie popukaj w stronę chłodnicy ,w czasie pracy silnika ,zmniejszysz dawkę i powinien przestać falować obrotami .Apropo partaczy to i u mnie jakiś utalentowany matoł <mur> założył spręzyny w przednich amorach "do góry nogami"wyszło to dziś jak z UKI_XX zamienialiśmy sie sprężynami bo ja miałem jakieś niższe starzeje się bo mnie po tej robocie wszystko napie...ala Ale niuńka przynajmniej stoi normalnie bo wcześniej była oklapnieta z przodu ...teraz tył mam oklapnięty Ku...wa i znowu teraz trzeba tył robić :evil:EDMUNDO19 pisze:gość który czyścił nastawnik ustawił go tak że auto dalej źle chodzi, i powiedział że więcej nic nie da się zrobić. a on nie ma czasu bawić sie w ustawianie parametrów
znając życie to oprócz dawki ten kr*** pewnie jeszcze źle ustawił napięcie na nastawniku i dodatkowo krzywo wszystko poskładał, także samo ustawienie dawki może nie wystarczyć
chyba tylko my z kolegą MUNIOR i kostrz wszystko składamy najlepiej i fura się nie zastanawia czy jechać czy stękać tylko po zabiegu idzie jak rakieta <ok>
chyba tylko my z kolegą MUNIOR i kostrz wszystko składamy najlepiej i fura się nie zastanawia czy jechać czy stękać tylko po zabiegu idzie jak rakieta <ok>
Ostatnio zmieniony 05 paź 2010, 12:48 przez UKI_XX, łącznie zmieniany 1 raz.