Myślałem o RCKIK czyli o siedzibie, tam nie ma busów. ul. Raciborska w Katowicach. Przed siedzibą jest parking na jakieś 30 samochodów, niestety 2 zł /h , jednak przed samym RCKIK jest tez gdzie zostawić furę. O to własnie chodzi aby przedyskutować cały plan , czy da sie zrealizować itd.
Jesli chodzi o procedurę, to wszystko jest opisane na stronce, plus informacja kto nie może oddać krwi link-->>
http://www.krwiodawstwo-katowice.pl/cod ... ekrwi.html
Wpierw wypelnia się ankietę na parterze, podając swoje dane oraz podajć informacje, o ew. chorobach bądź miejscu pobytu za granicą w ostatnim czasie, to pozwala lekarozi ocenic czy ktoś był narazony na jakieś zakarzenia lub choroby krwi.
Później wycieczka na I piętro , gdzie pobierana jest niewielka ilość krwi celemm wstępnego badania, następnie krótka wizyta u lekarza i jesli będziemy zdrowi i nie wzbudzali podejrzeń idziemy na salę

. Samo oddawanie krwi jest bezbolesne, chyba że ktoś panicznie boi się krwi, lub igieł

. cała procedura pobrania krwi nie może trwac dłużej niż 14minut - czemu nie wiem, takie zasady

. potem dostaje się zwolnionkoo do pracy, kwit do kuchni na odzyskanie sił (4500kcal / 8 czekolad +kawusia 100g ) i bilecik do kasy o zwrot za dojazd komunikacją chyba max 10zł.
Sam jestem dawcą od 2 lat i zastanawiałem się nad zebraniem jakiejś ekipy. Nie organizowałem jednak jeszcze żadnego spotu, dlatego mam nadzieję na pomoc i wspólną organizację