[80 b3] brak lampy z tyłu
[80 b3] brak lampy z tyłu
witam na światłach normalnych czyli postojówkach i mijania nie świeci mi sie jedna lampa z tylu ale gdy nacisne stop swieca sie juz dwie , czy to jest ta sama lampka czy to sa inne? :?: :?:
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
stop i pozycja to ta sama zarowka, jest dwu wloknowa standardowy typ bodajze 5/21watt 12v, i prawdopodobnie spalilo ci sie wlokno od pozycji w tej zarowce, normalna to sytuacja, a mozemy pogratulowac, polskim zadzacym za wymog jazdy calorocznej na swiatlach - "jak ktos slepy to i tak nas niezauwazy na drodze"
a jak zarowka bedzie dobra mozesz to sprawdzic i przelozyc ja np do lampy z drugiej strony, to sprawdz czy blaszki sa wygiete wystarczajaco wysoko w tym wkladzie tam gdzie nie swiecilo sie, czy sa czyste styki, sprawdz czy tez pozycja przednia swieci bo mogl sie bezpiecznik spalic dla danej strony
a jak zarowka bedzie dobra mozesz to sprawdzic i przelozyc ja np do lampy z drugiej strony, to sprawdz czy blaszki sa wygiete wystarczajaco wysoko w tym wkladzie tam gdzie nie swiecilo sie, czy sa czyste styki, sprawdz czy tez pozycja przednia swieci bo mogl sie bezpiecznik spalic dla danej strony
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z