Kalendarz Audi 80
- eSPe
- Forum Audi 80

- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Piszesz o tysiącu kalendarzy.tomkom1 pisze:[ Dodano: 2010-10-07, 14:59 ]
spojrzcie tutaj.pierwsza z brzegu aukcja.indywidualne fotki wiec przy nakladzie ok 1000sztuk cena na pewno zjedzie.i to znacznie.do tego widze ze grubszy papier.
Kto ci to kupi??
Chyba że to literówka i chodziło ci o 100 szt.
Wg mnie nie ma co się napalać. Wg mnie Doc wie co robi i zawsze takie akcje przeprowadza nad wyraz sprawnie.
Coś tam wspominał że ma już realizatora zamówienia w razie czego.
Wg mnie największym problemem nie będzie znalezienie wykonawcy (w sensie drukarni) na zamówienie.
Wg mnie najpierw trzeba ustalić czy ktokolwiek chce te 100 sztuk kalendarzy. Bo jak na razie większe zainteresowanie jest wlepami niż kalendarzami. Jeszcze raz proponuję rozesłać (na zasadzie wyślij do wszystkich) maili że wogóle coś takiego byśmy chcieli skroić bo 90% osób z klubu może nie wie że zastanawiamy się nad takim kalendarzem.
A jeżeli jakimś cudem ustalimy że jednak chcemy ten kalendarz (chęć wyrazi tak myślę co najmniej chociaż 80 osób) to trzeba szybko ustalić jakie autka się na nim znajdą (tak żeby była demokracja i wszyscy zamawiający zadowoleni) i jaka szata tego kalendarza będzie.
Jak nic z tego przedsięwzięcia nie wyjdzie to ja sobie wybiorę jakieś ładne autka z klubu i na własną rękę coś takiego sobie zrobię z audiczkami (chociażby z tej aukcji co podałeś).
sp.olsztyn, ma racje.ja mowilem o 100 a nie 1k....dobrze ze juz nie zamowilem bo by sie omsklo troche kasy hehehe
[ Dodano: 2010-10-07, 21:57 ]
w zadnym wypadku nei umniejszam roli ani wagi Doca.poprostu wydaje mi sie ze lepiej zamowic kalendarz z 12 stronami niz 1 planszowy bo jak rozumiem taki jest w tej propozycji Doca.narzut moze wyjsc ten sam.wiec albo za 25 zl plansza lub za 45 12 stronicowy to tylko propozycja.
jesli kalndarz Doca ma kosztowac netto czyli bez narzutu 8.90 a tamten 21-22zl.wiec roznica jest 13 zl.
wiec liczac dalej 10zl na klub i przesylka do 8zl wiec wychodzi 40zl.
[ Dodano: 2010-10-07, 21:57 ]
w zadnym wypadku nei umniejszam roli ani wagi Doca.poprostu wydaje mi sie ze lepiej zamowic kalendarz z 12 stronami niz 1 planszowy bo jak rozumiem taki jest w tej propozycji Doca.narzut moze wyjsc ten sam.wiec albo za 25 zl plansza lub za 45 12 stronicowy to tylko propozycja.
jesli kalndarz Doca ma kosztowac netto czyli bez narzutu 8.90 a tamten 21-22zl.wiec roznica jest 13 zl.
wiec liczac dalej 10zl na klub i przesylka do 8zl wiec wychodzi 40zl.
-
spaykee
- Forum Audi 80

- Imię: Krzysztof
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
To nie ma znaczenia. 12stronicowy jest praktyczniejszy, a nie będziemy przecież robić dwóćh wydań jednego kalendarza, bo na to nikogo nie stać.coobas pisze:Tez mi się wydaje ze 12 stronicowy kalendarz byłby lepszy niż plansza jednak tez trzeba wziąć pod uwagę czy wszyscy co się wpisują na listę będą skłonni wydać np. te 45 zł na kalendarz
8-)
Poza tym, na dwunastostreonicowym wejdzie więcej zdjęć audic, na każdy miesiąc inny ciekawy widok. Ja np. nie mam ochoty prezez cały rok patrzeć na ten sam kawałęk papieru z tym samym. Lubię urozmnaicenia. <ok>
sp.olsztyn pisze:Mi się wydaje że i Doc tak zrozumiał i chyba plakatu nam tu nie proponował.
Chyba jesteś w błędzie Sławek.Doc pisze:Cześć.
Mam kogoś w drukarni.
Ktoś mi powiedział, że:
wiec kalendarz listwowy czyli jedna karta format A2 SZTUK 100 KOSZT 690 zł FORMAT A1 SZTUK 100 890 ZŁ
B2 SZTUK 100 - 660 ZŁ
B1 SZTUK 100 - 890 ZŁ
PAPIER KREDA BŁYSK 135 G
LISTWY PO DWUCHSTRONACH BOKU DÓŁ GÓRA
DRUK FULL KOLOR
USZLACHETNIANE LAMINAT
- eSPe
- Forum Audi 80

- Kontakt:
Łeeee. No to kaszan.kubik pisze:Chyba jesteś w błędzie Sławek.
Myślałem że A2 to wymiar jednej karty.
To ja wole 1 miesiąc - jedna karta (z jednym dużym zdjęciem auta i np 3-5 małych zdjęć innych aut danego modelu).
I wtedy wymiar jednej karty np A3.
Część graficzna na 80% karty a część kalendarzowa (dni) na 20% karty.
I tak każdy miesiąc.
Jak zamawiamy to nie podcierajmy pewnej części ciała szkłem i zamówmy już coś fajnego a nie żeby bylo taniej. Nie wiem jak inni ale np dla mnie 10 zł czy 15 nie zrobi różnicy. W takim układzie to wolę coś takiego jak tomkom1 proponował.
Wolę wielokartkowy za:
22zł (kalendarz) + 10zł (wsparcie) + 8zł (przesyłka)
niż planszowy (jak dowiadywał się Doc) za:
9zł (kalendarz) + 10zł (wsparcie) + 8zł (przesyłka).
(Ceny oczywiście szacunkowe)
Ale to tylko moje indywidualne zdanie.
Zresztą od początku wątku (posty jeszcze sprzed roku) zakładały różne auta na każdy miesiąc więc planszowy od początku chyba przez wszystkich nie był brany pod uwagę.
[ Dodano: 2010-10-08, 13:58 ]
o np coś takiego KLIK
- eSPe
- Forum Audi 80

- Kontakt:
To może zaczniemy konkurs piękności na modelki do zdjęć??
Jak rozwiążemy sprawę??
- Zgłaszanie aut do konkursu 1-tydzień?
- 12 ankiet (tematów) (głosowanie 1-tydzień, 2 tygodnie)??
czy jak?
Jak określiliśmy i uzgodniliśmy formę kalendarza (większość się zgadza) to trzeba zacząć działać.
PS. Nadal nie widzę zainteresowania kalendarzami.
Możliwe że skończy się na zamówieniu max 50szt. bo zbycia nie będzie.
Nie wiem czy takie małe zainteresowanie wynika tym że mamy na forum aktywnych 25-30członków a reszta to widmo zaglądające do nas 1 na pół roku czy po prostu ludzie rzadko zaglądają do "Klubowe" bo przez obostrzenia regulaminowe dominują tutaj tylko tematy z cyklu "Skradzino....".
Może mało osób wie o pomyśle na kalendarz.
PS. kubik, tyś kolorowy mini Admin to może coś zaproponuj (sposób wyboru modelek). Może masz jakąś możliwość podpięcia tematu (na główną) albo coś bo na prawdę mało osób wie o tym że chcemy kalendarz z niuniami zrobić.
Chyba że pozostali (spoza wpisanych 25 ludzi) zamówili już swoje kalendarze w "Calibra Team"
[ Dodano: 2010-10-08, 19:44 ]
Trzeba gdzieś zgłaszać się do konkursu.
A głosowanie może zrobimy na ankiecie?
Nawet przygotowałem szablon.
Muszę tylko wpisać osoby które się zgłaszają do konkursu i będzie działać.
Ankieta
Tylko nie wiem jak zrobić (może akurat na tym portalu się nie da) że po zagłosowaniu widać wyniki ankiety (bo mnie tu zaraz ktoś posądzi o machloje).
Może ktoś ma inny ciekawy portal z ankietami bo tutaj to tak w 5 coś wymyśliłem.
Ale forma była by mniej więcej taka.
Jak myślicie?
[ Dodano: 2010-10-08, 19:48 ]
jak możecie to wypełnijcie ją (na razie tak na sucho bez danych na próbę) i spróbujcie ją wypełnić jeszcze raz czy da radę (żeby nikt po 4 razy nie wypełniał).
Nie wiem jak zrobić żeby wyniki na bieżąco się wyświetlały.
Jak rozwiążemy sprawę??
- Zgłaszanie aut do konkursu 1-tydzień?
- 12 ankiet (tematów) (głosowanie 1-tydzień, 2 tygodnie)??
czy jak?
Jak określiliśmy i uzgodniliśmy formę kalendarza (większość się zgadza) to trzeba zacząć działać.
PS. Nadal nie widzę zainteresowania kalendarzami.
Możliwe że skończy się na zamówieniu max 50szt. bo zbycia nie będzie.
Nie wiem czy takie małe zainteresowanie wynika tym że mamy na forum aktywnych 25-30członków a reszta to widmo zaglądające do nas 1 na pół roku czy po prostu ludzie rzadko zaglądają do "Klubowe" bo przez obostrzenia regulaminowe dominują tutaj tylko tematy z cyklu "Skradzino....".
Może mało osób wie o pomyśle na kalendarz.
PS. kubik, tyś kolorowy mini Admin to może coś zaproponuj (sposób wyboru modelek). Może masz jakąś możliwość podpięcia tematu (na główną) albo coś bo na prawdę mało osób wie o tym że chcemy kalendarz z niuniami zrobić.
Chyba że pozostali (spoza wpisanych 25 ludzi) zamówili już swoje kalendarze w "Calibra Team"
[ Dodano: 2010-10-08, 19:44 ]
Trzeba gdzieś zgłaszać się do konkursu.
A głosowanie może zrobimy na ankiecie?
Nawet przygotowałem szablon.
Muszę tylko wpisać osoby które się zgłaszają do konkursu i będzie działać.
Ankieta
Tylko nie wiem jak zrobić (może akurat na tym portalu się nie da) że po zagłosowaniu widać wyniki ankiety (bo mnie tu zaraz ktoś posądzi o machloje).
Może ktoś ma inny ciekawy portal z ankietami bo tutaj to tak w 5 coś wymyśliłem.
Ale forma była by mniej więcej taka.
Jak myślicie?
[ Dodano: 2010-10-08, 19:48 ]
jak możecie to wypełnijcie ją (na razie tak na sucho bez danych na próbę) i spróbujcie ją wypełnić jeszcze raz czy da radę (żeby nikt po 4 razy nie wypełniał).
Nie wiem jak zrobić żeby wyniki na bieżąco się wyświetlały.