[80 B4 1Z 1.9TDI] Problem ze światłami !
[80 B4 1Z 1.9TDI] Problem ze światłami !
Witam. Mam taki problem. Gdy nacisnę pedał stopu to zaświeca mi się prawa postojówka, gdy wrzucę kierunek w prawo i wcisnę stop to włącza mi się prawa postojówka, a lewa mruga. Do tego po wciśnięciu światła stopu (na włączonych światłach dziennych)mało się on wyróżnia, prawa tylna żarówka troszkę bardziej się rozżarza, a na lewej żarówce w ogóle nie widać różnicy. Chciałem dzisiaj podłączyć trzecie światło stopu, już jest wszystko założone, tylko trzeba kabelki podłączyć, ale tutaj jest problem, ponieważ podpinam się pod prawą tylną lampę i wciskam STOP, to to trzecie diodowe światło świeci, puszcze to gaśnie, czyli niby ok, ale jak włączę światła dziennie to te trzecie światło świec cały czas, niezależnie, czy stop jest wciśnięty, czy nie. Powiedzcie mi co może być przyczyną tego, może to być zwarcie, ale gdzie tego szukać, proszę o pomoc. Pozdrawiam.
Sprawdziłem masę. Jest ona z lewej strony auta, na klucz 10 jest przykręcana. Przeczyściłem ją, bo była nieco zaśniedziała. Teraz jak wcisnę hamulec to nie świeci już prawa postojówka, za to świeci lewa. Problem nadal występuję, gdy włączone światła dzienne to trzeci stop świeci. W dzień światła stopu bardzo słabo widać, ponieważ światła dzienne tylne świecą dość mocno, a tak nie powinno być. Proszę Was o pomoc, co może być inną przyczyną ?
Ok, dzięki za radę, spróbuję tak zrobić, ale jak ktoś ma jeszcze jakieś propozycje to piszcie, będę wszystko sprawdzał po kolej ; )
[ Dodano: 2010-11-01, 13:15 ]
Udało mi się ; ) Jest to dość błahy problem. Mianowicie problemem, były żarówki. Nie odpowiednie były włożone, no i pobierały dużo mocy cały czas. Teraz wszystko pięknie działa ; ) pozdrawiam !
[ Dodano: 2010-11-01, 13:15 ]
Udało mi się ; ) Jest to dość błahy problem. Mianowicie problemem, były żarówki. Nie odpowiednie były włożone, no i pobierały dużo mocy cały czas. Teraz wszystko pięknie działa ; ) pozdrawiam !