[B4] zegary
bossy napisz do kris0181 moze on ci to zmodzi jak bedzie mial wolne wieczorki nastepna osoba z tego co wiem do dobrze sie zna UKI_XX na elektronice wiem cos o tym jesli te osoby odpadna ze zrobieniem za drobna oplatą to kup sobie normalne ringi na zegary i czerwone diody smd r5 i bedziesz mial jak w a4 z ringami
jeżeli nie znajdziesz nikogo za kilka dni zobaczysz fotki moich zegarów , elektronika nie jest mi obca , bendę robił podświetlenie na płytkach miedzianych - trawione ścieżki na elementach smd i koniecznie stabilizator napięcia wtedy diody nie migocą a już napewno się nie przepalą w razie wachań napięcia - staram się to zrobić profesjonalnie jako moduły gotowe do montarzu w naszych zegarach od 80-siatek - myślę że z instrukcją montarzu a podłączeń będzie znikoma ilość nawet nie wtajemniczony da rade zamontować
dzieki panowie bedzie trzeba znimi pogadac
teraz mam pytanko z innej troszke polki sorry ze tak mieszam tematy teraz ale od jakiegos czasu juz sie wypytuje ludzi i nic mi nie odpisujom eh......
chodzi mi o wyswietlacz temperatury zewnetrznej ,dzis go zalozylem ,ladnie wszystko podpiete itd ...... ale zonk nie podswietla mi go na czerwono ...... i zawyza tempretaturke o 10 stopni na czujniku ori ..... morze wymi cos poradzicie co zrobi bo mnie zaraz krew zalaje
teraz mam pytanko z innej troszke polki sorry ze tak mieszam tematy teraz ale od jakiegos czasu juz sie wypytuje ludzi i nic mi nie odpisujom eh......
chodzi mi o wyswietlacz temperatury zewnetrznej ,dzis go zalozylem ,ladnie wszystko podpiete itd ...... ale zonk nie podswietla mi go na czerwono ...... i zawyza tempretaturke o 10 stopni na czujniku ori ..... morze wymi cos poradzicie co zrobi bo mnie zaraz krew zalaje
Witam , ja mam z kolei pytanko dot. wyświetlacza temperatury mam wyświetlacz z żółtą kostką - 5 przewodów mam to rozpracowane tzn. kolory i zasilania czujniki ale w mojej b4 w desce rozdzielczej jest gniazdo pasujące pod wyświetlacz (fotka 1) zastanawiam się czy będzie działał wyświetlacz po podłączeniu do niego lecz narazie jak pisałem mam rozebrane zegary bo je rezam a audiczka przechodzi remoncik silnika i rezanko wnętrza nie mam jak sprawdzić , oprucz tego na fotce (1) jest jeszcze gniazdko na żarówkę do czego nie wiem i proszę o opisanie wszystkich wtyczek (fotka 1 ,2) która do czego bo bo nie mam teraz jak sprawdzić a ewentualnie jak bendę składał autko po remoncie to bym już wiedzai co do czego a może mi to ułatwi ulepszenie zegarów
[ Dodano: 2010-10-10, 11:05 ]
[ Dodano: 2010-10-10, 11:05 ]
dzięki zawskazówkę o wświetlaczu temper. nie pomyślałemlevis1991 pisze:co do podswietlenia czest psuje sie wiec pasowało by tez załozyć taka diode smd tzn przylutować do płytki, dobrze na pewno podłączyłeś? może czujnik szwankuje