Zorganizuj sobie (pożycz/kup) preparat Goo Gone. To taki amerykański wynalazek. Ja to sobie pożyczyłem. Zerwałem naklejkę rejestracyjną ręcznie, potem namoczyłem wacik i starłem. Zeszło bez problemu. Preparatu szukaj na allegro albo na ebay'u.
kolego tanio - masz opalarke albo weż suszarke do włosów podgrzej i zejdzie sama a reszte kleju zmyj zwykłą pb jak nie masz ekstrakcyjnej.i problem zniknie
witam
chciałem zapytać wszystkich czy macie jakiś patent na usuniecie naklejki z tylnej szyby w sedanie z napisem procon-ten , którego u siebie nie mam . Szyba była wymieniana w przeszłości i została naklejka ktora strasznie razi mnie w oczy . Czym to usunąć dostęp jest ciężki wiec jakiś środek by się przydał . Znalazłem coś z Sonaxa do usuwania smoły i resztek kleju naklejek ale to raczej nie pomoże tutaj teraz pytanie co pomoże w takim razie
Nie wiem czym tą naklejkę nakleili, ale możesz spróbować też ją podgrzać nagrzewnicą/suszarką, być może klej puści łatwiej i będziesz mógł bez problemu ją ściągnąć ręką.
osobiście usuwałem tą naklejkę w swoim aucie uzyłem opalarki delikatnie podgrzewając naklejka odkleja sie wtedy praktycznie bez problemu alenie niestety pozostaja resztki kleju na szybie ale te zaś usuwałem szmatka zmoczona w rozcieńczalniku birol zeszło bez problemu