Witam
Mamy pytanko odnośnie tego, jak najlepiej zdjąć folię z szyb. Przyciemnioną mam tylną szybę oraz boczne tylne. Autko takie kupiłem i nie przeszkadzało mi to jednak zaczynam się przekonywać, że bez też mi będzie dobrze, a nawet lepiej .Wieczorem pod domem, gdzie jest kiepskie oświetlenie mało co widać gdy wrzucę wsteczny, musze polegać na bocznych lusterkach, to nie problem, ale już raz miałem mały "zonk".
W szukajce niestety nie udało mi się znaleźć odpowiedzi jak najlepiej to zrobić. Nie wiem czy są jakieś preparaty które ułatwiają zdejmowanie.
Nie wiem czy nie zostanie po oderwaniu/odklejeniu klej a jeśli tak to nie chcę go traktować rozpuszczalnikiem, bo będzie śmierdziało w autku.
Najbardziej boje się o tylnią szybę bo jest podgrzewana... łatwo tam naruszyć coś i narobić sobie przed zima więcej roboty
Prosze o radę
[All] Jak zdjąć folię z szyb??
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Zależy jak ta fali się trzyma. Ja w B3 miałem na przednich bocznym jasną to nijak się dała się zerwać musiałem ją zeskrobywać nożem przez pół godziny. Z tyłu miałem super czarną i ona odchodziła elegancko tylko miejscami zostawał klej z czarną spodnią częścią folii ale łatwo schodził pod wpływem rozpuszczalnika.