interesuje mnie srednie spalanie gazu czy benzyny mi gazu pali 20-30 litrow po regulacji spadlo na 18 przy jezdzie unormowanej w mieszanym cyklu.
rorzad sa ponoc dwa rodzaje i z tego co obilo mi sie o uszy ten drugi jest duzo drozszy ponoc sam koszt rolki to 450zl prawda to jak najszybciej to moge sprawdzic jaki rozrzad u mnie wystepuje?
koszta najczesciej zuzywajacych sie podzespolow i czy te silniczki maja jakies powazne wady?
[b4 2.3 NG] spalanie rozrzad koszta utrzymania
Kolego coś CI dużo pali to autko. 18l gazu to spala moje 2.8. Jak miałem 2.3 sedan to spalał gdzieś 13-14l.Powiem Ci że nie słyszłem o dwóch rozrządach , ale u nas (Opole) wymiana z częściami kosztuje około 800-1000 zł. Wada największa to zagazowanie NG no i mechaniczny wtrysk gdzie nie każdy mechanik podejmie się naprawy. Nie ma co się więcej rozpisywac , bo o silniku NG było bardzo dużo pisane na forum. Wejdź w https://audi80.pl/search.htm?mode=results , możesz poczytac jakie ludzie mieli problemy.Pozdrawiam
rozrządy są 3 rodzaje podam przykłady z moich aut:
B3 NG 88rok : pasek , rolka prowadząca , pompa wody (napinacz)
B3 i C3 NG NF 7A 90rok: pasek , rolka prowadząca , pompa wody (napinacz)
B4 93rok: pasek , napinacz z rolką , rolka prowadząca , pompa wody
w każdym przypadku można do wymiany rozrządu doliczyć wymiane koła na wale...
w dwóch pierwszych przypadkach różnica polega na kształcie ząbków <ok>
co do spalania 10 L benzyny i mniej da się zejść...
LPG od 11 w górę
a co do twojego spalania to masz do regulacji instalacje gazową albo zapłon , lub jedno i drugie
B3 NG 88rok : pasek , rolka prowadząca , pompa wody (napinacz)
B3 i C3 NG NF 7A 90rok: pasek , rolka prowadząca , pompa wody (napinacz)
B4 93rok: pasek , napinacz z rolką , rolka prowadząca , pompa wody
w każdym przypadku można do wymiany rozrządu doliczyć wymiane koła na wale...
w dwóch pierwszych przypadkach różnica polega na kształcie ząbków <ok>
co do spalania 10 L benzyny i mniej da się zejść...
LPG od 11 w górę
a co do twojego spalania to masz do regulacji instalacje gazową albo zapłon , lub jedno i drugie
- troll oslo
- Forum Audi 80
- Kontakt: