[80 1.9 1Y]SILNIK DO REMONTU
[80 1.9 1Y]SILNIK DO REMONTU
WITAM , mam pytanko ,mam 1Y i niewiem czy robic remont silnika to znaczy niewiem czy wymiana samych pierscieni starczy czy cos jeszcze ,czy wymienic na inny uzywany co sie oplaca ,czy mozna z zwyklego 1.9 przelozyc na tdi ale to koszt chyba duzy bo trzeba chlodnice wentylator i te reszte podpowiedzcie mi cos .teraz silnik jak pali po postoju to przerywa na 1 ale to wtrysk ,ale dymi spod korka oleju a w bagnecie stoi olej .i kopci nawet przy 2tys pozdr
Ostatnio zmieniony 09 paź 2010, 18:39 przez asosna72, łącznie zmieniany 2 razy.
asosna72 pisze:WITAM , mam pytanko ,mam 1Y i niewiem czy robic remont silnika to znaczy niewiem czy wymiana samych pierscieni starczy czy cos jeszcze ,czy wymienic na inny uzywany co sie oplaca ,czy mozna z zwyklego 1.9 przelozyc na tdi ale to koszt chyba duzy bo trzeba chlodnice wentylator i te reszte podpowiedzcie mi cos .teraz silnik jak pali po postoju to przerywa na 1 ale to wtrysk ,ale dymi spod korka oleju a w bagnecie stoi olej .i kopci nawet przy 2tys pozdr
remontowałem i swa-powałem B3
podstawowe pytania
-sam czy warsztat
-ile możesz przeznaczyć na to $$$
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Re: [80 1.9 1Y]SILNIK DO REMONTU
Od tego jest bagnet aby pokazywał stan oleju, trudno by był tam np. płyn hamulcowy.asosna72 pisze: a w bagnecie stoi olej
Jeśli Ci przerywa po odpaleniu to pierwsze co sprawdź swiecę żarową. Bez sprawnych świec nawet w ciepłe dni będą problemy z odpaleniem. Urok komory wirowej.
Dymi skąd przy 2000 obr, z korka? Czy z wydechu? I na jaki kolor? Nie zawarłeś w swojej wypowiedzi kluczowych elementów.
jesli remont to warsztat, a kasy max 1500-2000 mysle ze cos zrobie juz za to .tylko chce wiedziec CO TRZEBA wymieniac zebym sie troszke orientowal przy fachmanie .dmucha spod korka wlewu oleju i to dosc mocno ,a i rury wydechowej widac zachmurzenie nawet przy delikatnym wcisniecia gazu kolor taki siwawy a jak mocnow wcisne to oczywiscie czarny dym ,a bagnet jest na kontrole oleju tyle ,to juz wiem .tylko tu u nas niema fachowca godnego zaufania ,bo niektorzy fachowcy to jak ja przeczytam ksiazke i tez bede #fachowcem# moze polecicie jakiegos <ok>
- Fighter001
- Forum Audi 80