Witam.
Jakiś czas temu w samochodzie założyłem gaz i wszystko było jak najbardziej ok (samochod palony z gazu, jazda caly czas na gazie) dopoki nie skonczyl sie gaz i trzeba było dojechać na benzynie. Nie da się jechac, samochod szarpie przy jezdzie na nizszych obrotach, na wolnych obrotach silnik gasnie (caly sie trzesie i przygasa, az zgasnie w koncu, dajac przy tym z gaznika dymek), na wyzszych obrotach jest troche lepiej, ale nie wkreca sie na pelne obroty, strasznie kopci na siwo i smierdzi benzyną, pali jak smok. Przełącze na gaz i problemy znikają. Wcześniej jeździłem tylko na benzynie i było ok, a zaraz po zalozeniu gazu benzyny nie uzywalem, bo nie byla mi potrzebna. Podlaczylem waz benzyny 'na krotko', bez elektrozaworu i jest to samo. Do instalacji gazowej znajomy przyspieszyl zaplon, zwiekszone zostaly przerwy na swiecach do 1mm, czy to moze byc wina? Gaz założyłem pod koniec maja i zrobiłem na nim ok. 10 000 km.
Dziekuje z gory za pomoc.
[B2 1.6 DT] Problem z benzyną po założeniu instalacji LPG
[B2 1.6 DT] Problem z benzyną po założeniu instalacji LPG
Ostatnio zmieniony 10 paź 2010, 22:01 przez Neoxis, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Popraw temat. Dobrze zacząłeś ale dopisz jakieś streszczenie istoty problemu inaczej temat pójdzie do kosza.
Pewnie masz gaźnik Keihin - one tak mają przy jeździe na LPG.
Najpewniej przedziurawił się pływak w gaźnik bo od jazdy na gazie obijał się o dno. Teraz benzyna przelewa się i zalewa Ci silnik.A można prosić o jakieś wytłumaczenie dlaczego?
Pewnie masz gaźnik Keihin - one tak mają przy jeździe na LPG.
Ostatnio zmieniony 10 paź 2010, 22:45 przez Audi 80 Polska, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Twój wcześniejszy opis pasuje:Neoxis pisze:zalewanie benzyna mialoby takie objawy?
To by wskazywało na pływak. A po tym jak przełączysz z benzyny na wypalanie benzyny to podczas tego wypalania przez chwilę jest poprawa?Neoxis pisze:[...]nie wkreca sie na pelne obroty, strasznie kopci na siwo i smierdzi benzyną, pali jak smok.
Może coś zacina się w gaźniku, dobrze by było go przemyć.
I popraw ten temat
Ostatnio zmieniony 10 paź 2010, 22:44 przez Audi 80 Polska, łącznie zmieniany 2 razy.