[B4 ABK] Zmiana instalacji
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
Nie wiem, aż taki znawca nie jestem. Ale myślę że gazownik powinien to wiedzieć i czy możliwa jest podmiana jakiegoś modułu.aldi pisze:Ja bym proponował wziąć wtryskiwacze Matrix bo w MagicJet szybko się brudzą, potrafią przepuszczać gaz i zmienia się ich wydajność w zależności od temperatury.
Kolega widze że ma ABT i nie wiem czy kiedykolwiek miał ABK. Problemy z kichaniem ABT praktycznie nie dotyczą. Więc wolałbym nie eksperymentować...PI7er pisze:A nie lepiej sprobowac z BLOSem ? do stracenia masz niewiele, BLOS smiga bez problemu przy tych silnikach. Jak bedziesz mial problemy dalej to mozesz go sprzedac, stracisz max 100zł a powinno pomoc..
-
- Forum Audi 80
- KAROLEK22XX
- Forum Audi 80
- Imię: Karol
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
- elektronic
- Forum Audi 80
O Blosie niech kolega poczyta na google. Jeśli koledze gaz sprawuje sie dobrze i nic nie kicha, nie strzela to można sobie darować Blosa, aczkolwiek działanie instalacji może się w jakimś stopniu poprawić. Tak to ujmę. U mnie niestety LPG przestaje pracować poprawnie. Tak więc rozważam założenie Staga.KAROLEK22XX pisze:WITAM MAM PYTANKO CO TO JEST TEN BLOS smiga BO NIE ZA BARDZO JESTEM W TEMACIE BO PRZEWAŻNIE JEŹDZIŁEM DIESLEM A TERAZ MAM B+G A U SIEBIE MAM ZWYKŁY GAZ MOZE BY COS POMOGŁO JAK BYM ZMIENIŁ NA NIEGO ??POZRO
-
- Forum Audi 80
Poczytaj w instrukcji blosa jest wszytsko ładnie wyjaśnione http://my_foto.webpark.pl/blos_instr_v3_fix.pdf
A tutaj przykład instalacji w ABK
https://audi80.pl/b4-avant-20-abkmon ... t13622.htm
I NIE PISZ większości wiadomości dużymi literami bo tym samym łamiesz regulamin.
A tutaj przykład instalacji w ABK
https://audi80.pl/b4-avant-20-abkmon ... t13622.htm
I NIE PISZ większości wiadomości dużymi literami bo tym samym łamiesz regulamin.
- elektronic
- Forum Audi 80
Tyle że mi chodzi o całkowite wyeliminowanie strzałówaldi pisze:Ponoć blos zmniejsza ryzyko strzałów przez dokładniejsze dawkowanie gazu, wrzucający go do mechanicznego wtrysku odnotowali spadek wystrzałów. Dodatkową zaletą jak wspomniał PI7er, jest wiele mniejsze dławienie dolotu niż przy mikserze i można cieszyć się większą mocą na gazie i benzynie.