[b3 1.8S PM] gaśnie na gazie
[b3 1.8S PM] gaśnie na gazie
Słuchajcie od wczoraj mam taki problem z audi. Gdy ją odpalam to chodzi na benz. zostawiam ją z 5minut żeby pochodziła i przełączam ją na gaz wtedy po 2-3sek. gaśnie. W niedziele męczyłem się z nią ok.godziny sprawdzałem bezpieczniki od gazu,patrzyłem czy jakieś kostki się nie odpieły.. Potem ze znajomy odpiął mi kostkę która jest na zdjęciu i podpiął ją jeszcze raz. Audi wtedy chodziła normalnie na gazie nie gasła.. Dziś poszedłem ją odpalić przełączam na gaz znowu to samo.. zgasła no to otworzyłem machę odpiąłem i podpiąłem kostkę no i nie zgasła.. Panowie co może być nie tak ? z tego co się orientuje to ta kostka chyba ma coś wspólnego bardziej z wtryskiem u mnie.
słuchaj w niedziele było tak że chodziła z 15minut no i ujechałem kawałek no ale bałem się na benz. bo mam wtrysk walnięty i przełączyłem na gaz no i zdechła.. czyli to nie ma różnicy czy ciepły czy nie.comd89 pisze:Moze dlatego ze robisz to na zapalonym silniku i w tym czasie lapie temperature?KoralB3 pisze:goldi j51, ale powiedz mi dlaczego jak odłącze wtyczkę i podłącze znowu to już jest dobrze ?
A jak jest rozgrzany to tez masz taki sam problem:?
Jechałem jakieś hmm.. 3km zgasiłem pod hipermarketem poszedłem na zakupy odpaliłem i było dobrze. Potem podjechałem jeszcze w jedno miejsce i to samo zgasiłem poszedłem i potem odpaliła.comd89 pisze:KoralB3 pisze:goldi j51, ale powiedz mi dlaczego jak odłącze wtyczkę i podłącze znowu to już jest dobrze ?
Jak np pojedziesz gdzies zgasisz i za chwile zapalasz:?
To znaczy ze cos nie tak moze byc z parownikiem znaczy troche sie zużył u mnie jest tak ze jak jest samochod zimny to odpale na gazie i zaraz zgasnie odpale na beznyznie chodzi przelacze na gaz i gasnie i teraz jak sie rozgrzeje to juz chodzi bo wtedy parownik dostaje Ciepla i jest ok wiec u Ciebie moze byc podobnie najlepiej jak bys podjechal do jakiegos gazownika