Potrzebuje troszkę pomocy.
Mam taki mały pomysł żeby podłączyć halogeny (dalekosiężne) tak aby zapalały się razem ze światłami drogowymi.

Żaden elektromechanik nie chce się u mnie tego podjąć gdyz twierdzą że to dużo zabawy a dużo skasować za to nie mogą więc nie chcą tego mi zrobić albo twierdzą że nie maja czsu. :cry: :cry: :cry: :cry:

Dlatego potrzebuję pomocy gdzyż stwierdziłem że może samemu uda mi się to podłączyc ale nie za bardzo wiem jak za to się zabrać-znaczy jak to podpiąć gdzyż ja nie chce żadnych dodatkowych przelączników itp.tylko ja standardiwym pająkiem włanczam długie to chce żeby i wtedy zapalały się dodatkowe halogeny.

czy może mi ktoś wytłumaczyć najlepiej z małymi rysunkami jak je tak podpiąć,myślałem że podepne je odrazu pod lampy ale obawiam się zbyt dużego obciążenia lamp,spadku napięcia w reflektorach i odwrotnego efektu od zamierzanego i że i lampy-drogowe i lampy mijania będą słabo świecic.
Podpowie mi ktoś jak to podpiąć, co mi jest potrzebne prócz halogenów,bezpiecznika(takiego mocowanego w kablu)no i kabla.
Jak kabel poprowadzić itp.itd.
BO BOJĘ SIĘ ŻE MOGĘ COŚ POPSUĆ LUB MIEĆ ODWROTNY EFEKT OD CHCIANEGO. :roll: :roll: :roll: :roll: