Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Kalendarz Audi 80

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80
Awatar użytkownika
Adaś Lee
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Adaś Lee » 15 paź 2010, 16:28

Lepiej zachować zdjęcia z jednej sesji, co by spójnie było w miarę. A zaproszenie do współpracy dostałem na gadu, no i tam potwierdzam w miarę potrzeb detale i informacje, także zapomniałem o temacie do niedawna nawet nie wiedziałem :-D

Jeżeli ktoś chce umieścić jakieś typowe detale, to proszę bardzo, bo wybraniu już samochodu każdy z osobna uda się do mnie z informacjami co do formy, czy pierwsza, czy druga i co do koloru.

Ogólnie uważam, że powinniśmy wybierać samochody, a nie konkretne zdjęcia.

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Marcin
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG+lpg
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 15 paź 2010, 16:29

Adaś Lee pisze:Ogólnie uważam, że powinniśmy wybierać samochody, a nie konkretne zdjęcia.
dokladnie o to mi chodzi, trzeba to jeszcze ustalic z Kubą i bedzie gitara

Awatar użytkownika
julekF1
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: julekF1 » 15 paź 2010, 19:24

Kolczat pisze:Ogólnie uważam, że powinniśmy wybierać samochody, a nie konkretne zdjęcia.
to bardze dobre rozwiązanie <ok>

tomkom1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomkom1 » 15 paź 2010, 20:09

julekF1 pisze:
Kolczat pisze:Ogólnie uważam, że powinniśmy wybierać samochody, a nie konkretne zdjęcia.
to bardze dobre rozwiązanie <ok>
jako swierzak a jednak osoba ktora aktywnie promowala rozruszanie tego tematu proponuje nie kombinowac i nie zmieniac zasad gry w trakcie.skoro rozpoczelo sei tak jak jest to nie ma sensu zmieniac w tym roku.a jednoczesnie przypomne ze dopiero 2012 ma byc rokiem konca swiata wiec wszystkie sugestie i pomysly co do zmian bedzie mozna ujac wczesniej w przyszlym roku...obawiam sie poprostu niesnasek wsrod spolecznosci ze raz bylo tak mowione raz inaczej itp....jasne reguly ustalone na poczatku zabawy to podstawa kazdego projektu czy zabawy. <ok> <ok> <ok> <ok>

Awatar użytkownika
Niki20
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Dominik
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Niki20 » 15 paź 2010, 20:47

Dla mnie projekt jest megaa :shock: Ślicznie że ho ho.

No ja też myślę, że najlepiej będzie wybrać konkretne samochody...

tomkom1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomkom1 » 15 paź 2010, 20:53

Niki20, tak tak powybierajcie najpierw samochody potem wynajmijcie profesjonalnego fotografa ktory wam zrobi sesje spojna potem znowu glosowanie nad kolorami i na czerwiec mamy gotowe wydawnictwo w cenie ok 100zl.panowie zejdzcie na ziemie to jest kalendarz klubowy a nie wydawnictwo nauki i wiedzy.....

Awatar użytkownika
Niki20
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Niki20 » 15 paź 2010, 20:57

tomkom1, a po co kolejne foty robić :?: Każdy przecież podaje w sąsiednim temacie. Zresztą na kompie to chyba każdy ma jakieś ciekawe foty swojego autka. I nie podnoś tonu bez potrzeby...

Awatar użytkownika
KoralB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: KoralB3 » 15 paź 2010, 21:23

Wszystko ładnie pięknie te projekty itp. ale kurde no pisać brewki soczewki "GLEBKA" no panowie to ma być kalendarz dla dzieciacków taki sweetaśny czy kalenadarz dla forum audi ? I pierwszy projekt według mnie jest super. jedna strona poświęcona jednemu samochodowi. Super ułożone,i super dobrane.. tylko ten kolor trochę mi nie pasuje można inny zamiast zielonego.

tomkom1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomkom1 » 15 paź 2010, 21:44

Niki20, kolego jak ja podnosze glos to przygasa nawet rydzyk w toruniu.wiec jeszcze go nie podnioslem.poprostu uwazam ze cos zostalo ustalone.a teraz wszyscy zaczynaja mieszac w tym garze.kazdy ma 5 groszy do dodania.naprawde zaluje ze nie ma tutaj kogos w temacie kto tak naprade by to prowadzil....szybko jasno sprawnie po wojskowemu.kazdemu sie nie dogodzi to jasne.po to sa admini i moderatorzy i inni wysocy szarza.zeby to ogarnac we wlasnym gronie.demokracja jest dobra ale zbyt duza swoboda spowoduje ze ten temat umrze znowu na kilka miesiecy bo ktos sie pokluci o kolor drugi o to ze nie am opisu trzeci bo mu sie wzor nie spodoba albo jakies autko.piszesz glosowac na autko.oki.ale co to da?wybierzemy autko i to wlasciciel bedzie decydowal co umiesci w kalendarzu?a jak zechce wrzucic cos co nikomu absolutnie nikomu nei przypadnie do gustu?
dam wam przykald takiej demokracji z innego forum.tam byl identyczny temat co miesiac wybieramy autko.ktos w polowie roku zarzucil mi ze cos robie nieuczciwie co bylo nieprawda.w kazdym razie osoba zajmujaca sie tym wprowadzila durna zasade ze wyniki nie beda widoczne...ze niby ni ebedzie zdobywania glosow na sile zeby wygrac bo nie wiadomo ile brakuje itp.doprowadzilo to do tego ze mailem ochote utrzec im nosa i dac zdjecie skorodowanej felgi z lysa opona w propozycji....i doprowadzic zeby mimo ukrycia wynikow do konca glosowania to glosowanie wygrac.ukazac im absurd takich podejrzen i dziwnych ruchow....powstrzymalo mnie przed tym ruchem dobro ogolne forum....tam jednak nie ma pustej dyskusji jak to ma wygladac itp.co ma byc na kalendarzu...tymi tematami zajmuja sie w zamknietym gronie najbardziej zasluzeni userzy tzw.super userzy.
a tutaj wtym temacie widze ze najbardzej teraz proponuja ludzie ktorzy w tymczasowej liscie chetnych nie sa wpisani....
najlepiej niech admin lub ktos przez niego upowazniony podejmie takie decyzje sam i bedzie po sprawie i dyskusji....

[ Dodano: 2010-10-15, 21:46 ]
Niki20 pisze:tomkom1, a po co kolejne foty robić :?:
to co napisalem kolego wczesniej to byla wlasnie ironia....

[ Dodano: 2010-10-15, 21:48 ]
przedewszystkim uwaga do kolegow sprobujcie wypromowac pomysl nadsylania zdjec z roznych por roku bo na razie wychodzi ze czy styczen czy czerwiec to plener bedzie lipcowy.....

Awatar użytkownika
Kubik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kubik » 15 paź 2010, 22:27

Panowie pierwsza i podstawowa sprawa to trzymamy się planu.
Niestety tak to już jest wśród nas że jak dwóch polaków to trzy pomysły i wszystkie najlepsze na świecie. Na tą chwilę nie ma czasu na kombinacje.

Tego postu nie kumam
Kolczat pisze:no wiec moze by trzeba bylo zmienic temat wrzucania fotek? ze nie wrzucamy konkretnych fotek tylko prezentujemy samochod, wybieramy najladniejsze 12 wg uzytkownikow i robimy kazdemu karte ze zdjeciami z roznych sesji?
więc się nie zgadzam.

Jeżeli są potrzebne jakieś weryfikacje techniczne to niech się wypowie Adaś Lee.
Adaś Lee pisze:zaproszenie do współpracy dostałem na gadu
Dokładnie ode mnie. Była to jedyna szybka droga do przekazania niezbędnych informacji.

Zgłosiło się kilka osób do pomocy przy tworzeniu grafiki, miło by było abyście przekazali swoje sugestie i zabrali głos w sprawie projektu.

Ja osobiście nie zajmuje się tego typu grafiką dlatego niezbędna jest wasza pomoc, nie mniej jednak jestem zdecydowanie za rozwojem i urozmaicaniem forum i dlatego zobowiązałem się do ogarnięcia tematu.

Wszystkie sugestie i rozważania wszystkich zainteresowanych są mile widziane, ale pamiętajcie żeby podejść do sprawy obiektywnie i nieegoistycznie, ma to być nasz klubowy projekt.

tomkom1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomkom1 » 15 paź 2010, 22:36

kubik, i za to cie zaczynam szanowac...wiesz kiedy wejsc i pierd...ac stolem...nie cukruje ale naprawde mam jzu doswiadczenie z takimi projektami i wiem ze im wiecej pomyslow tym wiecej klopotow.
szanownym kolegom z niekonwencjonalnymi projektami polecam szczerze aukcje i czlowieka ktory je robi link kilkanascie postow wczesniej....naprawde jest elastyczny i wprowadzi kazdemu z osobna wlasne projekty...nawet z waszymi inicjalaalmi herbami rodowymi itp.
ja czekam na prawdziwy kalendarz klubowy w ktorym beda ladne autka i kazdy miesiac bedzie rownie atrakcyjny

Awatar użytkownika
Niki20
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Niki20 » 15 paź 2010, 22:37

tomkom1, czemu masz pretensje akurat do mnie :?: :roll: Nie tylko ja mam takie zdanie...

Co do projektu to podoba mi się pomysł opisywania modów, ale to już nie w tym roku... i tak się zastanawiam jak ktoś tego naliczy dużą ilość to chyba wtedy tylko na odwrocie to umieścić żeby było przejrzyście...

Koral przecież to jest tylko taki zarys jak miałby wyglądać projekt kalendarza... Przecież nikt nie będzie pisał w takiej formie. :-P

tomkom1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomkom1 » 15 paź 2010, 22:44

Niki20, pokoj kolezko...poprostu byles najblizej heheheh
co do tego opisu to pomysl i wyobraz sobie ...wykonane mody fajny opis jakas historyjka zwiazana z autkiem....co miesaic mozna by poznac blizej ajkies autko...poczytac o nim troche w prostej formie itp.
gdyby bylo to systematycznie co miesiac wybeirane zdjecie to zwyciezca mialby miesiac na napisane czegos takiego wg okreslonego wzotu itp....potem jakas korekta i pomoc komus slabszemu z literatury i bedzie pieknie.....
oczywiscie to co napisalem to na drugiej stronie karty kalendarza z jego zdjeciem

Awatar użytkownika
KoralB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: KoralB3 » 15 paź 2010, 22:52

tomkom1, powiem ci że bardzo dobrze,napisałeś w końcu parę słów prawdy . Według mnie też powinno być coś takiego że zdjęcia związane z porą roku .. a tak to ktoś otworzy kalendarz na grudniu a tam sesja gdzieś w tropikach.. Czy temat nie może być po prostu zamknięty,i 2-3osoby związane z projektem pokazywały by co zrobiły do tego czasu co mogą wprowadzić jeszcze i tyle.. a nie że jedna osoba która zrobiła projekt cały i to nie byle jaki zaraz obrywa od każdego bo to źle bo tam to nie dobrze to może jak każdy jest taki zdolny to niech sam pokaże na co go stać i pochwali się umiejętnościami graficznymi.

Awatar użytkownika
Lucazzz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Lucazzz » 15 paź 2010, 23:12

KoralB3 pisze:Według mnie też powinno być coś takiego że zdjęcia związane z porą roku .. a tak to ktoś otworzy kalendarz na grudniu a tam sesja gdzieś w tropikach..
nie kazdy ma jakies fotosesje z zimy, ze sniegiem, a na snieg w tym roku nie bedziemy czekac......

wg mnie projekt nr 1 jest spoko, i mogł by zostac, 2-3 ujecia autka, bez opisu, przeciez widac co jest na zdjeciach. kazdy wybiera do konkursu zdjecia swojego auta, w jaki sposob ukazanego, to tylko od niego (własciciela) zalezy. nadejdzie np 30 aut do konca pazdziernika, i wtedy wszyscy głosuja na auto. wybieramy 12 samochodów, grafik dostaje cynk, i bierze sie do roboty, głosowanie na to czyj samochod ma byc w dany miesiacu jest niepotrzebne, wniosło by tylko wiecej komplikacjii, wprawiony grafik by sobie juz wrzucił odpowiedni samochód, wraz z jego otoczeniem, aura, kolorystyka, do odpowiedniego miesiaca.....

na grubsze projekty, musimy poczekadc do przyszlego roku, bo teraz zadna wieksza zmiana, typu opisy na 2 strony, sesje, dodatkowe glosowania to niepotrzebna strata jakże cennego czasu...

<ok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział Forum Audi 80”