Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4]Możliwośc regulacji położenia kierownicy.

Awatar użytkownika
tomekk666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomekk666 » 15 paź 2010, 20:22

Jarewa pisze:Ma system airbag ma pirotechniczne napinacze pasów więc w tej wersji położono na bezpieczenstwo. A nie ma Procon Ten ?
z tego co się orientuje to jeżeli auto wyposażone jest w airbag to nie posiada Procon Ten'a.
Zresztą po co miało by posiadać ten system, skoro podczas wypadku ciągnie on kierownicę w stronę silnika :roll:
Co to ogólnego tematu to też nie bardzo pasuje mi spasowanie osłony pająka, jest za wysoko, co widać na załączonych zdjęciach.

Awatar użytkownika
GSF
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Kontakt:

Post autor: GSF » 15 paź 2010, 20:28

tomekk666 pisze:
Jarewa pisze:Ma system airbag ma pirotechniczne napinacze pasów więc w tej wersji położono na bezpieczenstwo. A nie ma Procon Ten ?
z tego co się orientuje to jeżeli auto wyposażone jest w airbag to nie posiada Procon Ten'a.
Zresztą po co miało by posiadać ten system, skoro podczas wypadku ciągnie on kierownicę w stronę silnika :roll:
Co to ogólnego tematu to też nie bardzo pasuje mi spasowanie osłony pająka, jest za wysoko, co widać na załączonych zdjęciach.
Ja u siebie mam i airbag i procon więc nie wiem jak to jest....
mam jedno zdjęcia na kompie gdzie widać kawałek mojej obudowy i jest ona zupełnie inna niż u kokolino:
Obrazek

Ta górna część jest zdecydowanie inna i u mnie wszystko się zgrywa bez problemów.Może problem tkwi w samej osłonie??

Awatar użytkownika
Jarewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Jarek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT

Post autor: Jarewa » 15 paź 2010, 20:38

tomekk666 pisze:Co to ogólnego tematu to też nie bardzo pasuje mi spasowanie osłony pająka, jest za wysoko, co widać na załączonych zdjęciach.
Pająk zawsze wejdzie równolegle do osi kierownicy. Nie darady inaczej złożyć.

Chyba że jednak miał połamane uchwyty dolnej pokrywy i żle jest przyklejone. Co bardzo będzie widać w zgledem kierownicy (równa szpara) czy to jednak pokrywa czy może kierownica w całości jest tak załamana.

Albo jeszcze inna teoria że cała przednia konsola żle zamontowana i siedzi przód o te 2cm.

Awatar użytkownika
Kokolino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Radomir
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Kokolino » 16 paź 2010, 08:21

Jarewa pisze:Albo jeszcze inna teoria że cała przednia konsola żle zamontowana i siedzi przód o te 2cm.
Też o tym myślałem ale patrząc na położenie konsoli względem drzwi to jest za wysoko :roll: i trzeba by było ja opuścić.
Osłona nie była klejona ani nic z tych rzeczy. Jedyne co przychodzi mi do głowy to to że może być pająk inny gdyż zauważyyłem po stronie wycieraczek że w kostce są kable z pinami a nie ma wyjść z wyłącznika. To samo bylo pod licznikiem kostka do wyświetlacza a jego nie było. Może ktoś oszwabił przed sprzedażą to auto np z licznika z BC i manetki i wsadził coś innego i to nie jest spasowane jak należy. Sam nie wiem :-/ W każdym razie troche popuściłem kolumne i na luzie montażowym ja obniżyłem jest lepiej ale to nie to. Póżniej wsadzę fotki.

Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl