Witam
Mam problem z doborem o-ringów do czujników w króćcu. Cały czas wycieka przez nie płyn. Może jest jakiś sposób na uszczelnienie ich? Proszę o pomoc.
[ABT+LPG] Jakie uszczelki do czujników w króćcu wody?
- radziobiker
- Forum Audi 80
[ABT+LPG] Jakie uszczelki do czujników w króćcu wody?
Ostatnio zmieniony 14 paź 2010, 22:01 przez radziobiker, łącznie zmieniany 1 raz.
- radziobiker
- Forum Audi 80
Jezeli cieknie to przypuszczam ze czujniki sa za luzne a kruciec to zamiennik.
Jak zamierzasz jeszcze autem troche pojezdzic zainwestuj w oryginalny kruciec (50zł w ASO).Zamienniki nawet juz po kilku miesiacach potrafia sie odkształcic, pekac lub ciec...
Jezeli chcesz zostac koniecznie przy obecnym kruccu to pomiedzy czujnik a zawleczke daj podkladke aby byl mocniej dociskany czujnik. Ja zawijalem drut aluminiowy/miedziany do okola czujnika robiac z niego podkladke i rozklepywalem mlotkiem aby byla bardziej plaska.
Jak zamierzasz jeszcze autem troche pojezdzic zainwestuj w oryginalny kruciec (50zł w ASO).Zamienniki nawet juz po kilku miesiacach potrafia sie odkształcic, pekac lub ciec...
Jezeli chcesz zostac koniecznie przy obecnym kruccu to pomiedzy czujnik a zawleczke daj podkladke aby byl mocniej dociskany czujnik. Ja zawijalem drut aluminiowy/miedziany do okola czujnika robiac z niego podkladke i rozklepywalem mlotkiem aby byla bardziej plaska.
- radziobiker
- Forum Audi 80