[B4 2.0 ABK] Centralny zamek zamyka a po chwili sam otwiera
[B4 2.0 ABK] Centralny zamek zamyka a po chwili sam otwiera
Witam dzisiaj stała się dziwna rzecz...po tym jak zamknąłem samochód z pilota po chwili sam się otworzył jak chce zamknąć kluczykiem dzieje się to samo...na pilocie pisze meta system, tyle mogę powiedzieć...Ma ktoś jakiś pomysł od czego to może się dziać i co zrobić?
- Apocalipto
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Apocalipto
- Forum Audi 80
- Kontakt:
takie objawy to uszkodzona krańcówka w drzwiach kierowcy, lub styki w niej już po tylu latach zabrudzone.Luki_DG pisze:zauważyłem też że nie zawsze włącza się oświetlenie po otwarciu drzwi kierowcy i nie zawsze działa brzęczyk od świateł,
Jak ją wyjmiesz to musisz "otworzyć" spód tej pompki (podważyć zatrzaski) i będziesz widział całą płytkę z elektroniką od strony ścieżek i to tobie wystarczy.Luki_DG pisze:Ciężko ją rozebrać i poskładać później?
I jak zwykle wina wiazki w klapie bagaznika.Sam kiedys z tym walczylem wystarczy ze jeden kabelek w klapie bedzie przerwany i bedzie robil zwarcie i podaje sygnal to pompki i sie otwiera Sprawdzcie wiązke w klapie bagaznika najpierw .Tez myslalem ze to pompka ale ona była ok ! jak odepniesz alarm to nie masz centrala czyli to jest tylko połsrodek .Choc nie ukrywam ze krancowka to tez moze byc .Generalnie koszt nowki krancowki w ASO niecałe 20zł nie kupujcie zadnych zamiennikow.