[all] jak wyciągnąć konsole środkową??
[all] jak wyciągnąć konsole środkową??
Panowie mam problem muszę się dostać w audi do przestrzeni za konsolą środkową(tzn. za tą przestrzen gdzie szuflada na radio, właczniki i pokrętła) nie wiem czy to to takie trudne czy ja jestem taki tępy ale wczoraj ostro z tymi ramkami walczyłęm ale nie wyciągnąłem podpowiedzcie jak się za to zabrac bo powiem szczerzę że podniosło mi to ciśnienie i nie wyjąłem :-x :evil:
https://audi80.pl/b3-b4zegary-konsol ... ie+konsoli (post 2,4,6) , ogólnie poszukaj na forum bo powinno być coś na ten temat. Jak coś znajdę to dodam.
Wyjmij pokrętła i odkręć 2 śrubki od osłonki nawiewów, po jej wykręceniu odkręcasz 2 śrubki popielniczki wysuwasz ją i ciągniesz do dołu. Po odkręceniu zapalniczki musisz odkręcić 4 śruby trzymające cały panel nawiewów i wpychasz go do środka. Następnie odkręcasz 2 śruby po rogach u dołu trzymającą całą konsole. Teraz wyciągasz radio, przyciski i odkręcasz śrubkę półeczki. W dalszej kolejności wyjmujesz 2 kratki boczne i odkręcasz 2 śruby które są po rogach u góry. Po tym wszystkim możesz wyjąc panel (musisz troszkę mocniej szarpnąć ponieważ trzyma go nawiew).