[B4 2.6 ABC] kontrolka oleju
[B4 2.6 ABC] kontrolka oleju
Witam,w mojej audi po odpaleniu nie gaśnie kontrolka oleju, dopiero przy obrotach powyżej 3 tyś.zgaśnie i jest ok. podczas jazdy nie zapala się.Olej i filtr wymienione.Dodam że dzieje się tak na zimnym jak i na ciepłym silniku
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Może zaworki olejowe w głowicach: https://audi80.pl/b4-28-aah-brak-sma ... ht=zaworkiseba0104 pisze:po odpaleniu jak świeci kontrolka to klepią zawory jak zgaśnie to przestają
One potrafią się rozsypać, poszukaj na AKP bo było tam kilka tematów.
- szuan
- Forum Audi 80
- Kontakt:
nie wiem, czy moge sie podłączyć pod temat ale sprobuje...
sprawa u mnie jest taka, że gdy na wyłączonym silniku(aah) ale przekręconym zapłonie pojawia mi się na AC kontrolka oleju i potrójny dźwięk - takie zachowanie jest normalne? - czy poprostu któryś kabel pomylony? w zasadzie ciśnienia nie ma wogóle bo silnik jest wyłączony ale dlaczego piszczy?
z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam.
sprawa u mnie jest taka, że gdy na wyłączonym silniku(aah) ale przekręconym zapłonie pojawia mi się na AC kontrolka oleju i potrójny dźwięk - takie zachowanie jest normalne? - czy poprostu któryś kabel pomylony? w zasadzie ciśnienia nie ma wogóle bo silnik jest wyłączony ale dlaczego piszczy?
z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam.
-
- Forum Audi 80
Może być kabel pomylony albo czujnik niskiego ciśnienia wysiadł. Ten czujnik jest podłączony kablem czarno-niebieskim na pin 19, na nie pracującym silniku powinna być na nim masa. Druga opcja to że czujnik wyższego ciśnienia podaje masę gdy silnik nie pracuje, czyli na biało-szarym pin 17 nie powinno być masy gdy silnik nie pracuje.
Albo po prostu odłączyła Ci się kostka od modułu AC bo wtedy też się wyświetla kontrolka oleju.
Albo po prostu odłączyła Ci się kostka od modułu AC bo wtedy też się wyświetla kontrolka oleju.
-
- Forum Audi 80