[B4 ABT] dziwne dzwięki ze skrzyni biegów
[B4 ABT] dziwne dzwięki ze skrzyni biegów
Witam wszystkich, mam problem z moim audi, a mianowicie podczas "hamowania silnikiem" słychać ze skrzyni (chyba) dziwny brzęczący dźwięk ( takie rzężenie), podczas jazdy, przyspieszania nic nie słychać tylko podczas zwalniania. Nie jest to jednostajny dźwięk tylko coś w rodzaju brzym, brzym, brzym. Pod autem widać też krople oleju, który ma czysty kolor, przez co sądzę że pochodzi on ze skrzyni. Jeśli ktoś miał podobny problem proszę o porade
A czy ten dzwiek przypadkiem nie pochodzi ze sprzegla ??
W moim tak jarmoli ze cho, szczegolnie 3 bieg wkrecam go na 4/5 tys noga z gazu i brzeczy
ewentualnie 5 bieg z gory noga z gazu i tosamo :oops:
U mnie to docisk sie konczy i niemoze sie skonczyc ,wiec czekam juz 3latka kiedy sie rozleci i jak narazie jezdrze dalej,a w zimie na zimnej skrzyni jak mu depne ostro to piszczy ....... .....
CZEKAM KIEDY SIE TO WSZYSTKO ROZLECI ???a jak padnie to bedzie robotka <ok>
Ps.
podnies na lewarku jedna strone odpal 3/4ewentualnie5/ bieg do 3tys/min i noga z gazu
wtedy powinienes donladnie uslyszec skad sie wydobywa to (dziwny brzęczący dźwięk takie rzężenie),
W moim tak jarmoli ze cho, szczegolnie 3 bieg wkrecam go na 4/5 tys noga z gazu i brzeczy
ewentualnie 5 bieg z gory noga z gazu i tosamo :oops:
U mnie to docisk sie konczy i niemoze sie skonczyc ,wiec czekam juz 3latka kiedy sie rozleci i jak narazie jezdrze dalej,a w zimie na zimnej skrzyni jak mu depne ostro to piszczy ....... .....
CZEKAM KIEDY SIE TO WSZYSTKO ROZLECI ???a jak padnie to bedzie robotka <ok>
Ps.
podnies na lewarku jedna strone odpal 3/4ewentualnie5/ bieg do 3tys/min i noga z gazu
wtedy powinienes donladnie uslyszec skad sie wydobywa to (dziwny brzęczący dźwięk takie rzężenie),
Witam!
Czy już wiadomo co było przyczyną tego rzężenia?
Mam identyczny problem w identycznym aucie - powstał PO WYMIANIE sprzęgła na nowiutkie dobrej jakości u mechanika.
Nie wie on co jest przyczyną, nie przyznaje się do jakiegoś błędu, wskazuje jedynie na dyferencjał i proponuje rozebrać skrzynię biegów. Nie podoba mi się to wszystko, zresztą nie ufam mu już a kolejne ładowanie kilkaset złotych nie uśmiecha mi się.
Co to może być??
Czy już wiadomo co było przyczyną tego rzężenia?
Mam identyczny problem w identycznym aucie - powstał PO WYMIANIE sprzęgła na nowiutkie dobrej jakości u mechanika.
Nie wie on co jest przyczyną, nie przyznaje się do jakiegoś błędu, wskazuje jedynie na dyferencjał i proponuje rozebrać skrzynię biegów. Nie podoba mi się to wszystko, zresztą nie ufam mu już a kolejne ładowanie kilkaset złotych nie uśmiecha mi się.
Co to może być??