[b4] Lampy przednie - wybór żarówek
Panowie kondensator przy głośniku subniskotonicznym powinno się stosować zawsze. Już nie chodzi o wpływ na instalację tyle co na jakość dźwięku. Wzmacniacz w momencie wychylenia cewki do położenia skrajnego potrzebuje szybkiego szarpnięcia dużej ilości prądu - z aku jest to niemożliwe. Jeżeli prądu będzie za mało bas zrobi się "dętkowaty" i bez kontroli w wyniku czego głośnik będzie się spóźniał czyli buczał a nie podnosił dynamikę całej sceny. Suba nie ma być słychać tylko ma się go czuć. Niestety w większości polskich "car audio maniaków" sub służy tylko do obniżania sprawności własnych uszu i do powolnego wyluzowywania wszystkich śrubek w samochodzie - nagrywają do tego również specjalna muzykę z cyklicznie powtarzającymi się pikami z dolnego zakresu widma.
Co do żarówek to muszę powiedzieć, że te Philipsy Xtreme Power świecą ciupkę mocniej od Nightbreakerów, natomiast postojówki Bluevision mimo że są niebieskie to i tak na reflektorze prawie tego nie widać. Jak porównałem z normalną w drugiej lampie to tylko ciut bardziej białe światło wychodzi z reflektora.
Co do żarówek to muszę powiedzieć, że te Philipsy Xtreme Power świecą ciupkę mocniej od Nightbreakerów, natomiast postojówki Bluevision mimo że są niebieskie to i tak na reflektorze prawie tego nie widać. Jak porównałem z normalną w drugiej lampie to tylko ciut bardziej białe światło wychodzi z reflektora.
WITAM!
mam zamiar założyć dodatkowe przekaźniki które zwiększą napięcie na żarówkach...
gdzie lepiej zamontować przekaźnik: pod skrzynką z bezpiecznikami czy obok reflektorów ?
proszę o opinie m.in. tych którzy już maja taką instalację
jeśliby to nie sprawiło większego problemu to fajnie by było jakby ktoś zamieścił zdjęcie gdzie ma dokładnie przekaźnik podłączony do jakich kabli
wielkie dzięki za odpowiedź koledzy:)
gdzie lepiej zamontować przekaźnik: pod skrzynką z bezpiecznikami czy obok reflektorów ?
proszę o opinie m.in. tych którzy już maja taką instalację
jeśliby to nie sprawiło większego problemu to fajnie by było jakby ktoś zamieścił zdjęcie gdzie ma dokładnie przekaźnik podłączony do jakich kabli
wielkie dzięki za odpowiedź koledzy:)
zajchu, to Ci powinno pomóc: https://audi80.pl/all-tuning-swiatel ... t10711.htm
Masz tam dokładny opis jak wykonać coś takiego.
Masz tam dokładny opis jak wykonać coś takiego.
Mam taki problemik, z góry przepraszam że tutaj pisze, ale nie znalazłem odpowiedniego miejsca gdzie to napisać. Mam następujący problem, kupiłem sobie niedawno Audi 80 Coupe i mam ksenonki i przyciemniane lampy z tyłu, byłem dziś na przeglądzie i kolo powiedział mi że lampy tylne nie nadają się a w ksenony nie mają postojówek i coś tam mówił że nie mogą być w ty aucie czy coś,... Co zrobić z tym?? Z góry dzięki za info:0
Jak masz tylne przyciemniane przez kogos lakierem to mozna sprobowac to zmyc, jezeli oryginal to powinien przejsc badanie techniczne. Z przodem moge Ci jedynie poradzic wlozenie zwyklych zarówek i wywalenie ksenonu do smietnika, chyba ze do lampy soczewkowej z przeslonami przystosowanymi pod palnik xenonowy wtedy mozna zostawic, tylko na czas przegladu wlozyc zwykla zarówke...
Ktoś miał może do czynienia z żarówkami Osram Cool Blue bądź Osram Hyper White? O ile te pierwsze można kupić na alledrogo http://moto.allegro.pl/h4-osram-cool-bl ... 76267.html to tych drugich nie ma
Dodam, że zarówno podczas opadów deszczu jak i podczas mgły żarówki spisują się bdb, znaki są również dobrze widoczne a długie światła to bajka <ok>Żelu pisze:Ja od 2-3 tyg jeżdżę na Osramach Cool Blue (postoje ten sam model) i również sobie chwalę. Światło bialutkie, mocne, ale z uwagi na stan lamp rewelacji nie ma, choć zauważalnie lepsze od poprzednich (Osram i Tungsram zwykłe "żółte").
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Też czekam aż przyjdą żarówki osram http://moto.allegro.pl/h4-osram-night-b ... 80189.html będę miał porównanie z philips blue vision philips wytrzymały rok czasu zobaczymy jak te się spiszą
jak słyszę ten tekst w motoryzacyjnym, to od razu wychodzę.Chuppa83 pisze:Żelu, Podobno klienci wszyscy zadowoleni
Teraz jest jakaś nowa wersja Ostam +90% Night Breaker Plus. są podobno trwalsze od poprzedniej serii Night Breaker. widziałem ostatnio jak to świeci w aucie Kubika i powiem, że całkiem nieźle dają radę. porównywaliśmy z moimi zwykłymi żarówkami i różnica bardzo widoczna. Zamówiłem je właśnie w motoryzacyjnym: 56 zł za komplet.