[All] Jaki Olej silnikowy kupić - marka
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Motul jest rozlewany we Francji a Valvoline powinien być rozlewany w którymś z krai byłego Beneluxu, tylko nie pamiętam który to był.
@jaco124
Byłem dzisiaj w Krakowie po tego Motula, zresztą już mojego 4 z kolei z tego sklepu. Do końca miesiąca mają promocje na ten olej w takiej cenie. Na opakowaniu data produkcji 31.05.2010r.
A jakiego Mobila używasz? S2000 10W-40? Lepiej kup Lotosa 10W-40, to to samo a kilka groszy w kieszeni zostanie.
@jaco124
Byłem dzisiaj w Krakowie po tego Motula, zresztą już mojego 4 z kolei z tego sklepu. Do końca miesiąca mają promocje na ten olej w takiej cenie. Na opakowaniu data produkcji 31.05.2010r.
A jakiego Mobila używasz? S2000 10W-40? Lepiej kup Lotosa 10W-40, to to samo a kilka groszy w kieszeni zostanie.
wlasnie co do Mobila to mam zrodlo pewnie wiec o niego sie nie boje..trepek pisze:Jeśli zostajesz przy mobilu to musisz uważać, by nie był rozlewany u nas w kraju.
a tego Vavoline warto? lepszy od Mobila? a Liquid Moly? CO o nim myslicie? Slyszalem ze LM jest bardzo dobry jak silnik pochlania spore ilosci oleju? Jak maja sie do siebie oleje Motul Liquid Moly i Vavoline ....mam na mysli silniki tdi.. warto cos zmieniac czy zostawic mobila?
mi silnik jakos strasznie nie bierze oleju.. tym bardziej ze nowki silniki lubia łykać olej, a nawet spore ilosci oleju..
uwazasz ze liquid moly to jeden z lepszych olejow, gorna półka? lepszy od motula czy vavoline? ja zawsze myslalem ze do TDI to wlasnie ten zachwalany na wszystkich forach motul
co do mojej jazdy to lubie przycisnać...nie lubie spac na drodze...wole jak sie cos dzieje
uwazasz ze liquid moly to jeden z lepszych olejow, gorna półka? lepszy od motula czy vavoline? ja zawsze myslalem ze do TDI to wlasnie ten zachwalany na wszystkich forach motul
co do mojej jazdy to lubie przycisnać...nie lubie spac na drodze...wole jak sie cos dzieje
Witam
Mam pytanie ,czeka mnie wymiana oleju miałem zalany Mobil Super S Turbo Diesel 10W40,teraz niemogę go spotkać w sklepach zauważyłem Mobil Super 2000 10W40.Czym się różnią i czy można go zalać do silnika z turbiną.
Jeszcze jedno czy te dwa rodzaje oleju są mieszalne bo została mi litra tego pierwszego
Mam pytanie ,czeka mnie wymiana oleju miałem zalany Mobil Super S Turbo Diesel 10W40,teraz niemogę go spotkać w sklepach zauważyłem Mobil Super 2000 10W40.Czym się różnią i czy można go zalać do silnika z turbiną.
Jeszcze jedno czy te dwa rodzaje oleju są mieszalne bo została mi litra tego pierwszego
Tak ale tej samej klasy (polsyntetyk 10w40) lotosa juz ma znacznie lepsza plynnosc od motula...trepek pisze:Powiem krótko: bo to półsyntetyk W lotosie mineralnym można w zimę rzeźbić.PI7er pisze:Zanim zalejesz Motul 6100 Synergie zobacz filmik do którego podalem wyzej link, ten olej jest gesty jak miód w zime i ledwo wyplywa z butelki podczas testu. Wg mnie na zime to kiepski wybór, lepiej zalac jakis syntetyk na zime aby mu bylo lekko.