[ALL] Stuki przy boksowaniu kół :-(
[ALL] Stuki przy boksowaniu kół :-(
Mam w sobotę jechać do Chorwacji a zauważyłem wczoraj ze przy boksowaniu kół coś stuka. Cóż to może być ?
[B41Z]stuki
Robert, myśle że może przeguby szczelają..mnie częsie całym przodem i mam drgania na kierownicy jak jade po prostym 100-120, koła wyważone gumy zawieszenia pozmieniane..mechanik powiedział że to przegub wewnętrzny..ale jak dzwoniłem do sklepów to jako taki przegub wewnętrzny nie występuje wiec sam nie wiem już czy to możliwe żeby to był przegub..
- hołard
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 AAN
U mnie było podobnie tylko ze tłumik walił o urwany/odchylony zaczep (czy o cos innego) z którego spadła obejma. Po przyspawaniu uchwuytu i załozeniu obejmy wszystko ucichło W miom przypadku był to srodkowy tłumikmaster72 pisze:kiedyś miałem podobną sytuację . tłumik spadł z zaczepów i walił o podłogę przy ostrzejszym ruszaniu .
Witam, miłem podobny problem. Przyczyną tego stkania podczas buksowania kół są napewno amortyzatory,poniewarz jak zrywasz z miejsca i koła nie mają przyczepności to odbijają się jak piłki od podłoża, i niech nikt nie wciska ci kitu że to tł umik stuka bo to całkiem co innego. 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)
-
- Forum Audi 80