[B4 1.9 AAZ] PArujące szyby nikt nie zna odpowiedzi...Pomocy
[B4 1.9 AAZ] PArujące szyby nikt nie zna odpowiedzi...Pomocy
Mam ogromny problem z parującymi szybami szczególnie przednia i boczne... wymieniłem filtr pyłkowy na nowy koszt 60 zł i nic nie dało ;/ wyjełem wszystkie dywaniki wszystko suche ale dla pewności na noc wsadziłem do środka farelkę rano sucho jak pieprz płynu nie ubywa ze zbiorniczka ani troszeczkę sprawdzam co wieczór i rano... wiec zdaje mi sie ze nagrzewnica jest ok.. szyby stają sie jakby tłuste nadmuch nawet na 4 nie pomaga zbytnio szyby myje juz z 6 raz coraz to innymi preparatami i nadal nic... sprawdzalem nawet szybe przednią czy nigdzie sie nie rozszczelniła itp bo nie jest orginalna ale tez wszystko jest dobrze... co sie dzieje ?? pomocy... jesli nagrzewnica by przeciekała to płynu przeciez by uciekalo... hm juz sam niewiem
- Norbas
- Forum Audi 80
- Imię: Norbert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
A masz letnie powietrze czy gorące? jak masz tłuste szyby to od nagrzewnicy, może zaczyna ci się rozszczelniać dopiero, mi też płynu nie ubywało dopiero po jakimś czasie ale nie odrazu, ja dopiero zajrzałem do nagrzewnicy jak było za późno czyli po wypadku...
podejrzewam nagrzewnice, pewnie ktoś jeszcze się wypowie
podejrzewam nagrzewnice, pewnie ktoś jeszcze się wypowie
Ostatnio zmieniony 20 paź 2010, 18:56 przez Norbas, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Dodał bym jeszcze to że trzeba to wietrzyć wymiana powietrza musi być (czyli szyba otwarta podczas jazdy) może to trawać tygodniami.NorbertGSX pisze:jastrzabb4, i po wymianie nagrzewnicy odrazu wilgoć nie ucieknie wszystko musi odparować, umyć wszystkie szyby i ogrzewać auto ciepłym powietrzem
A ja się jeszcze spytam jak kratki wentylacyjne? nie od nagrzewnicy. Te kratki od wymiany powietrza z tyłu auta się znajdują.
Może auto za szczelne. A człowiek wchodząc do auta też nie jest suchy podczas deszczu. Albo też wydziela z oddechem troche wody.
wszystko jest wysuszone wszystkie odplywy przeczyszczone filtr kabinowy wymieniony po 2 tygodniach obserwacji płynu nie ubyło nic.. szyby myte z 10 razy i dokładnie suszone wycierane itp... efektem tych wszystkich zabiegów jest to ze szyba nie paruje juz w dzien jedynie wieczorem i w nocy nawet przy włączonym nadmuchu..musze delikatnie rozszczelnic szybe lub szyberdach wtedy jest ok ;]
Przerabiałem to rok wstecz.Szyby parowały i trzeba było okna uchylać.Podłoga sucha,dywaniki suche a problem był.Po wymianie nagrzewnicy problem pozostał przez jakiś miesiąc.Potem sam zanikł.Do tego przez chyba 3 miesiące cały czas nagrzewnica się wygrzewała i śmierdziało wewnątrz niemiłosiernie Pierwsze jazdy to nawet dym leciał z nawiewów.
wymieniałem juz w swoich 3 byłych samochodach nagrzewnice.. ale nigdy nie było czegos takiego ze mi szyby parowały.. uszkodzona nagrzewnica objawiała sie u mnie tym ze nie było ogrzewania prawie wogóle i był wyciek plynu ale szyb nigdy az tak zaparowanych nie miałem w zadnym aucie nawet przy rozwalonej na maxa nagrzewnicy he no ale jak ten problem całkowicie nie ustąpi to zmieniam nagrzewnice
Też miałem z tym problem tylko w Eskorcie, i też tak jak kolega szukałem wszedzie i nic. Objawy takie same, problem z parującymi szybami szczególenie w nocy do tego stopnia że prawie nic nie było widać, podobnie jak kolega myłem szyby kilka razy i nic. Problem ustąpił po jakimś czasie sam do momentu..... kolejnego pucowania autka i mycia szyb. Okazało się że płyn, którym myłem szyby był lipny i po umyciu zaczeło się znowu wszystko od początku, może warto problem sprawdzić z tej strony
Witam, posiadam Audi 90 2.3 NG i mam problem z parującymi szybkami. Mianowicie, parują mi dwie tylne boczne szybki no i tylna, ale właczam ogrzewanie tylnej i jest ok. Szczególnie mi się tak robi gdy jest wilgoć na dworze, a także kiedy jest bardzo zimno. Niedługo wymieniam nagrzewnicę bo już mi się sypie i grzeje śmierdząco. Czy jak wymienie nagrzewnice to problem zniknie?
Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Dzięki za wszystkie odpowiedzi.