Popieram w 100%truskawkowy pisze:pytanie tylko czy nie za ciemny. Na polach dni miesiąca nic nie napiszesz, chyba że korektorem
Może fajniej by wyglądał w barwach starego PKA80 czyli czerwień z bielą/kremowym. Z drugiej strony projekt Adasia (wielkie brawo za niego) jest w ciemnych kolorach (obecnych klubowych) jest taki elegancki (zalatuje prestiżem itp) i tym samym pasuje do marki OOOO.
Skoro na kartkach i tak nic nie zapiszesz to nie myśleliście o kalendarzu o orientacji poziomej.
Nie oszukujmy się. Skoro i tak na nim nie napiszemy nic czyli będzie on pełnił funkcję bardziej ozdobną (no może raz w czas spojrzymy żeby zobaczyć przyszłą środę jaki to będzie dzień) to dlaczego nie zrobić tego w np takim układzie jak poniżej.
Od razu piszę że zrobiłem to w 1 minutę tylko dla pokazania układu. (tu przyciąłem, to przesunąłem tam skasowałem - nawet w pośpiechu zjadłem 4 dzień miesiąca ale nie to jest istotne).
Uzyskamy tym samym większe zdjęcie na tym samym formacie a połowy kartki nie zabiorą nam nudne cyferki/tabelki itp.
Powiem szczerze że dostałem w tym (znaczy ubiegłym) roku ze 3 kalendarze od przedstawicieli handlowych gdzie najważniejsze były zdjęcia (w naszym przypadku też raczej tak jest i tu się chyba zgodzimy) i tam był właśnie taki układ (albo w poziomie tak jak niżej albo w pionie (ale tu foty musiały by być pionowe tak jak to zana wrzuciła swoje "B2 Coupe w lesie" w temacie ze zdjęciami) i kartę kalendarza w 80-90% zajmuje zdjęcie, a pozostałe miejsce - dni kalendarza.

I jak? Sugestie może?
Co o tym sądzisz Adaś? Rozważałeś taki układ? Bo wydaje mi się że nasz kalendarz będzie bardziej pełnił funkcję estetyczną a nie użytkową (raz na jakiś czas trzeba będzie coś w nim sprawdzić).
Więc szkoda połowy strony na tabelki i dni skoro takie piękne zdjęcia na nim będą.